Sjangre i bloggen: ambient | blues | indie | eksperimentelt | elektronika | folk | garasjerock | hardrock | jazz | jazzrock | metal | pop | progrock | psykedelia | punk | rock | singer/songwriter

Circle: Taantumus 2xLP brun vinyl ltd 200

10 år gammel finsk eksperimentell rock endelig på vinyl

onsdag 07 desember 2011 20:00 Brukte merkelapper: ,

Circle: Taantumus Circle er en artig gjeng med finner som kan finne på mye rart, både musikalsk og ellers, noe som kommer godt fram på DVD-dokumentaren Saturnus Reality fra 2008. Selv om de av og til definerer seg som NWOFHM (New Wave Of Finnish Heavy Metal), spriker de musikalsk i mange retninger, som for eksempel mot ambient og progrock. Musikken på Taantumus er for det meste instrumental, og basert i minimalistiske riff som gjentas til du enten kjeder deg i hjel eller blir dratt inn i musikken, avhengig av hvor godt utgangspunktet var. Noen vil kanskje kalle dette post-rock. "Morn" heller mot blues og funk, og er et eksempel på noe av det mer vellykkede fra dette albumet. Taantumus ble gitt ut i 2001 på CD, først nå kommer vinylutgaven, presset i 500 eksemplarer på svart vinyl, og 200 på transparent brun. Kan bestilles fra Ektro Records.