Søk i bloggen

Sjangre i bloggen: ambient | blues | indie | eksperimentelt | elektronika | folk | garasjerock | hardrock | jazz | jazzrock | metal | pop | progrock | psykedelia | punk | rock | singer/songwriter

The Dogs: No Refuge + Death 2x7" ltd 45!

Superlimitert vinyl fra Kristopher Schau & Co.

lørdag 31 desember 2011 09:00 Brukte merkelapper: ,

The Dogs: No Refuge / She Was Good The Dogs: Death / Set Yourself On Fire And Follow The SmokeNils & Prepple sin 7", presset i 120 eksemplarer, er kanskje årets mest ettertraktede norske vinylsingel, det faktum at den nylig gikk for vanvittige 1600 kroner på QXL kan tyde på det. Men langt under de fleste vinylradarer slapp The Dogs to ultralimiterte vinylsingler på Astma Records, hver i kun 45 eksemplarer, nummerert på både de hvite lablene og omslagene. Hvem er The Dogs? Et av bandene som Kristopher Schau er involvert i, og han kaller det et "soul/garageprosjekt". Hvor mye soul det er her kan sikkert diskuteres, men A-sidene på disse to utgivelsene, "No Refuge" og "Death", er virkelig fengende låter som sparker fra seg og The Dogs høres ut som et rølpete og mørkt 60-talls garageband med tekster som får The Stooges til å høres ut som gladgutter. Lyden er rå og forvrengt, og mitt eksemplar av singel nr 2 var litt usentrert, uten at det har så mye å si. Singlene vil i følge Schau aldri bli trykket opp igjen, så dette er og blir godbiter for samlere. Noen få eksemplarer ble distribuert gjennom Big Dipper, og Death singelen er såvidt tilgjengelig ennå. Jeg vet ikke om det planlegges flere singler fra The Dogs, men det kan også lønne seg å følge med på Astma Records sin Facebook vegg, hvor de poster artige meldinger som dette: "På Big Dipper om 20 min. De siste 5 ex av førstesingelen, og de nest siste 15 av nummer 2. LØP!!!". De gjør det ikke enkelt for oss!

The Dogs: No Refuge / She Was Good

The Dogs: No Refuge / She Was Good

The Dogs: Death / Set Yourself On Fire And Follow The Smoke

The Dogs: Death / Set Yourself On Fire And Follow The Smoke