Søk i bloggen

Sjangre i bloggen: ambient | blues | indie | eksperimentelt | elektronika | folk | garasjerock | hardrock | jazz | jazzrock | metal | pop | progrock | psykedelia | punk | rock | singer/songwriter

Kaleidoscope: Tangerine Dream & Faintly Blowing LPer

Britisk 60s psykedelia på nytt fra Sunbeam

tirsdag 07 februar 2012 08:00 Brukte merkelapper: ,

FuzzLogic -> Kaleidoscope: Tangerine Dream FuzzLogic -> Kaleidoscope: Faintyl Blowing

Britiske Kaleidoscope, som ikke må forveksles med bandet til David Lindley fra Los Angeles med samme navn (også psykedelia fra samme periode som er verdt en lytt), gav ut to flotte psykedelia album på slutten av 60-tallet, som begge er samleobjekter i originalutgaver. Det har kommet diverse nyutgivelser av disse LPene fra mer eller mindre gråsone type labler, men disse fra Sunbeam kan vi gå ut fra er offisielle, siden begge kommer med hefter hvor vokalist Peter Daltrey har skrevet nye og utførlige liner notes. Heftene er på tolv sider, kommer i fargetrykk med mange bilder, og er et godt argument for en investering i disse nyutgivelsene. Selve omslagene til Sunbeam er ikke helt i spitzenklasse, for eksempel så har omslagene til Tapestry sine utgivelser av disse albumene både bedre kontrast og sterkere farger, men lyden til disse Sunbeam er å foretrekke framfor Tapestry sine, som kanskje kan høres friskere umidddelbart, men det kommer nok av at diskanten er justert opp, noe som fører til typisk hissige s-lyder på vokalen. En av mine Sunbeam LPer hadde noen merker i vinylen, men jeg går ut fra at dette var en glipp i kvalitetskontrollen, pressingene ser ellers strøkne ut, og LPene kommer i forede innercovre. Pål Kløften sier: "Bedre whimsy/orch/psych/pop skal du lete lenge etter", og legger til at vinylutgivelsene av disse albumene på 5 Hours Back labelen fra slutten av 80-tallet også er flotte.

Kaleidoscope: Tangerine Dream

Kaleidoscope: Tangerine Dream

Kaleidoscope: Faintly Blowing

Kaleidoscope: Faintly Blowing