Sjangre i bloggen: ambient | blues | indie | eksperimentelt | elektronika | folk | garasjerock | hardrock | jazz | jazzrock | metal | pop | progrock | psykedelia | punk | rock | singer/songwriter

This is Music Inc.: Krasnapolis LP+CD

Et av fjorårets beste norske album

fredag 24 februar 2012 08:00 Brukte merkelapper: , ,

FuzzLogic -> This is Music inc.: Krasnapolis

Bare flaks at jeg dumpet borti denne mens jeg kikket gjennom vinylnyheter fra Tiger. Beskrivelsen der gjorde meg nysgjerrig, og etter å ha lest omtalen til Øyvind Rones hos Groove, ble det innkjøp. Han sammenligner Krasnapolis med John Frusciante sitt album To Record Only Water For Ten Days, ikke dumt. Albumene har klare likhetstrekk, men er samtidig ganske ulike. Begge inneholder tildels udefinerbar musikk (indie/pop/DIY/elektronika/++), litt mørkt og passe eksperimentelt, men tidvis fengende. Der Frusciante bruker sin nedgravde rytmeboks, høres Krasnapolis litt mer organisk ut, og det er også et mer variert album sjangermessig, men begge har gått egne veier for å finne en alterantiv gromlyd. Jeg er usikker på hvem medlemmene i This is Music Inc. er, men tydeligvis har et par av dem tilknytning til Årabrot, og Jon Øvstedal nevnes som sentral i Groove omtalen. Helt klart en av fjorårets mest interessante norske utgivelser. LPen kommer med plakat og CD, og kan bestilles fra Tiger.

This is Music inc.: Krasnapolis