Søk i bloggen

Sjangre i bloggen: ambient | blues | indie | eksperimentelt | elektronika | folk | garasjerock | hardrock | jazz | jazzrock | metal | pop | progrock | psykedelia | punk | rock | singer/songwriter

Ryanbanden: Ryanbanden 2xLP ltd 250

Kvalitetstid sammen med en hyggelig gjeng

fredag 16 mars 2012 20:12 Brukte merkelapper: , ,

FuzzLogic -> Ryanbanden: Ryanbanden: Ryanbanden

Banden til Øyvind Ryan (Monster Blomster) består av Øyvind Holm (Dipsomaniacs, Deleted Waveform Gatherings), Bent Sæther (Motorpsycho), Alexander Pettersen (The South, som også er aktuelle med nytt album i disse dager), og Even Granås (Moving Oos). På papiret en sammensetning som gjør at forventningene kan skrus et godt stykke opp, og med rette. Musikken er ganske streit og upretensiøs. en blanding av retro og nynnbar pop med mye fin koring og smårufsete rock med mye ekte rørvreng på gitarene, og innimellom noen nedtonede men glitrende gullkorn, som for eksempel den vakre lille perlen "Mr. Nelson". Ryan sine tekster er gjerne bygd opp rundt hverdagsrefleksjon, tidvis ganske personlige, med en porsjon lun humor og en porsjon like lun melankoli, noe til ettertanke, noe til å humre av. Et variert album mange burde stifte bekjentskap med. Du finner en lengre omtale på Musikk fra Norge bloggen. Crispin Glover Records har som vanlig gjort en fin jobb med vinylutgaven, utbrettsomslag med tekster og vinyl i to varianter, 150 eksemplarer på svart vinyl og 100 på grønn transparent vinyl. Et totalt opplag på kun 250 er trolig såpass lite at begge varianter vil forsvinne raskt fra hyllene i butikkene. Svart vinyl kan bestilles fra Big Dipper, The Garden eller Platekompaniet, den grønne er kanskje verre å få tak i pr. postordre - The Garden sier at de kjører ut noen få eksemplarer til tilfeldig utvalgte kunder som legger inn bestilling i løpet av helga, og noe lignende gjør Big Dipper. Husk å besøke hjemmesiden til Ryan, mons.no, hvor også mange av hans tidligere utgivelser er tilgjengelige.

Ryanbanden: Ryanbanden 2xLP