Søk i bloggen

Sjangre i bloggen: ambient | blues | indie | eksperimentelt | elektronika | folk | garasjerock | hardrock | jazz | jazzrock | metal | pop | progrock | psykedelia | punk | rock | singer/songwriter

The South: The South LP

Ikke noe å si på inspirasjonskildene

tirsdag 20 mars 2012 08:00 Brukte merkelapper:

FuzzLogic -> The South: The South

Bent Sæther er involvert i mye om dagen. I tillegg nye album med Motorpsycho og Ryanbanden, har han også produsert The South sin nye utgivelse, et album som har høstet gromme lovord fra landets musikkjournalister. VG, Oslopuls, Gaffa, og Adressa er svært positive og samstemte i så måte, mens vi i andre enden finner en surmulende kritikk fra Dagbladet som ikke formidler stort utover det. Jeg må si meg mest enig med Arild Rønsen i Puls, som er litt mer nyansert. Nesten alle trekker frem Little Feat som en klar referanse, men for meg blir dette for store seilersko å fylle. Det unike samspillet Little Feat viste på 70-tallet, med luftige rytmer i kombinasjon med en fantastisk gitarist (Lowell George RIP) og ikke minst mange knallbra låter, kan veldig få matche. Heller ikke The South, og en Little Feat inspirert låt som "Nothin' But My Shoes" blir dessverre bare en blek kopi, det må det være lov å si - men det samme kan man også si om alle Little Feat sine egne utgivelser etter 1980. Ellers nevner mange Grateful Dead og The Band for å gi en pekepinn på hvor The South beveger seg musikalsk, men når dette kombineres med terningkast til solide 5-ere skaper nok det litt for høye forventninger, etter min mening. Men for all del, vi som på 70-tallet lyttet på band som The Allman Brothers Band, Little Feat og The Band, ville nok også gitt The South tommelen opp og kalt dette "bra musikk". Det får holde det. LPen kan kjøpes hos Big Dipper, Tiger, The Garden og Platekompaniet.