Sjangre i bloggen: ambient | blues | indie | eksperimentelt | elektronika | folk | garasjerock | hardrock | jazz | jazzrock | metal | pop | progrock | psykedelia | punk | rock | singer/songwriter

Soup: Children Of E.L.B. 2xLP

Storslått post-rock verk nå på vinyl

onsdag 28 mars 2012 08:00 Brukte merkelapper: , ,

FuzzLogic -> Soup: Children Of E.L.B.

Post-rock er kanskje en litt ullen label å sette på musikk, men av og til uungåelig, som for Trondheims-bandet Soup sin del, når referanser som Steven Wilson (Porcupine Tree), Mercury Rev, Sigur Ros, Mogwai og Explosions In The Sky trekkes fram. Lydsnuttene vi kan høre fra Amazon UK tyder på at albumet går mer i retning av atomsfærisk og småsymfonisk elektronika enn gitarbaserte lydmalerier, noe også omtaler som denne fra Dutch Progressive Rock Page kan tyde på. Soup debuterte med albumet Come On Pioneers i 2008, da som et soloprosjekt fra Erlend Viken, men på Children Of E.L.B. er Soup utvidet til et band, noe du kan lese mer om i omtalen fra Radio Revolt, også den svært positiv. Når albumet nå kommer på dobbel vinyl er det mye som taler for at Big Dipper får rett når de sier i sitt nyhetsskriv at bandet garantert nå vil oppdages av enda flere. Det stemte i hvert fall for min del. Kan bestilles fra Big Dipper eller Platekompaniet.

Soup: Children Of E.L.B.