Søk i bloggen

Sjangre i bloggen: ambient | blues | indie | eksperimentelt | elektronika | folk | garasjerock | hardrock | jazz | jazzrock | metal | pop | progrock | psykedelia | punk | rock | singer/songwriter

Rain: Norsk Suite LP ltd 500

Årets norske retroutgivelse er her

fredag 30 mars 2012 08:00 Brukte merkelapper: ,

FuzzLogic -> Rain: Norsk Suite

Jeg har tidligere nevnt denne utgivelsen et par ganger, og endelig er den her, Norsk Suite med Rain. Låtene fra deres EP utgivelse Rivalen fra 1970 er inkludert her, i tillegg til tidligere uutgitt materiale spilt inn i tiden 1967-1970. Det siste består både av originale låter samt coverversjoner av Beatles/Lennon-låtene "A Day in the Life", "Strawberry Fields Forever" og "Isolation". Tilsammen har dette blitt et svært interessant album, og selv om innholdet naturligvis er noe sprikende, gir det et bilde av et band med kompetente musikere som også hadde stor vilje til å eksperimentere. Det er vel ingen overdrivelse å si at hvis Rain hadde fått jobbet fram et album i sin tid med deler av innholdet her, så ville Rain skrevet seg inn i norsk rockhistorie i langt større grad. Tyske Shadoks er kjent for sine svært solide nyutgivelser, og med solide mener jeg både pressingene, som alltid holder høy kvalitet, og ikke minst omslagene, som må være noen av de tykkeste i bransjen. Utgivelsene er dyre, men du får til gjengjeld et produkt i topp kvalitet. Inneromslaget gjengir bilder og tekst fra Rivalen EPen, og det følger med et ekstra innlegg med bilder og et intervju med Åsmund Feidje. LPen er nummerert i 500 eksemplarer og kan bestilles fra norske Panorama Records.

22.05.12: Det ryktes at Shadoks har fått tilgang til mer unikt materiale med Rain ...

Rain: Norsk Suite