Søk i bloggen

Sjangre i bloggen: ambient | blues | indie | eksperimentelt | elektronika | folk | garasjerock | hardrock | jazz | jazzrock | metal | pop | progrock | psykedelia | punk | rock | singer/songwriter

Ulver: Roadburn EP ltd 500

Ulver covrer The Electric Prunes og The 13th Floor Elevators

onsdag 02 mai 2012 08:00 Brukte merkelapper: ,

FuzzLogic -> Ulver: Roadburn EP

Ulver er snart klare med sitt kommende album Childhood's End, hvor de gjør coverversjoner av 60-talls psykedelia låter. I forbindelse med Ulver sin konsert på Roadburn festivalen 12. april i år, slapp Roadburn Records denne 7" singelen. Her får vi en forsmak på hvordan "the sunshine era gets the dark music treatment", for å sitere forhåndsomtalen fra Kscope. På A-siden får vi The Electric Prunes sin "I Had Too Much To Dream (Last Night)", som også er med på albumet. Det er ikke B-siden, hvor de gjør sin versjon av 13th Floor Elevators sin "Reverberation (Doubt)", og dermed blir dette en enda større godbit for fansen og samlere. Ulver sine versjoner her er overraskende lite eksperimentelle og det er vel først og fremst vokalen som drar disse i Ulver-retning, men det er nok til at jeg ser frem til det kommende albumet. Ikke uventet er distribusjonen av denne et ubeskrevet blad, men Big Dipper fikk inn et lite parti for 14 dager siden, og da meddelte de at de antageligvis var eneste platebutikk i verden som solgte denne utgivelsen. Den ble utsolgt i løpet av noen få dager, men de kan jo tenkes at de får inn et lite knippe til. Ellers er jeg redd denne kan bli vanskelig å få tak (men enkelt på eBay eller Discogs for de med mye penger), Ulver sine limiterte vinylutgivelser er svært ettertraktede, spesielt utenfor Norge. Kommer i 500 eksemplarer, og et mindre antall av dem er presset på gullfarget vinyl (som ser "krøllete" ut på bildet nedenfor, men kommer av fargenyansene). Happy hunting!

Ulver: Roadburn EP