Søk i bloggen

Sjangre i bloggen: ambient | blues | indie | eksperimentelt | elektronika | folk | garasjerock | hardrock | jazz | jazzrock | metal | pop | progrock | psykedelia | punk | rock | singer/songwriter

Front Page: Monster / Kick Them 7" ltd 250

Japansk reissue av tidlig norsk punksingel

lørdag 05 mai 2012 08:00 Brukte merkelapper: ,

FuzzLogic -> Front Page: Monster Kick Them

At utenlandske labler utviser interesse for norske obskuriteter er ikke noe nytt, og nå har japanske 1977 Records gitt ut Front Page sitt debut album Qualified fra 1981 på CD. Ikke nok med det, de har også trykket opp 250 eksemplarer på vinyl av debutsingelen "Monster" / "Kick Them" fra 1979! Sikkert ikke så mange som har den i samlingen, ikke jeg heller, og originalen gikk nylig for tusenlappen på QXL, så dette setter vi pris på. Dette er også en offisiell utgivelse, godkjent av medlemmer av bandet, og både vinylpressing og gjengivelse av omslag er av god kvalitet. Til og med labelen er utformet med samme layout som originalen, men da med "1977 Records" i stedet for "New Noise", labelen originalen ble gitt ut på. Mastertapene var ikke tilgjengelige for denne utgivelsen, og det er derfor en strøken original vinylutgivelse som har vært benyttet som lydkilde. (Det samme gjelder sannsynligvis Qualified CDen.) Dette kan imidlertid gi svært gode resultater, og i dette tilfellet er det ikke noe å si på lydkvaliteten. Nå er labelen i Japan utsolgt, men det er mulig tyske Incognito Records fremdeles har noen eksemplarer igjen. Ellers tipper jeg enkelte eksemplarer vil dukke opp på QXL med ujevne mellomrom. (Og takk til Frank for tips om denne utgivelsen!)

Front Page: Monster / Kick Them reissue