Søk i bloggen

Sjangre i bloggen: ambient | blues | indie | eksperimentelt | elektronika | folk | garasjerock | hardrock | jazz | jazzrock | metal | pop | progrock | psykedelia | punk | rock | singer/songwriter

Alex Chilton: Free Again LP

The 1970 Sessions - mellom The Box Tops og Big Star

torsdag 10 mai 2012 08:00 Brukte merkelapper: ,

FuzzLogic -> Alex Chilton: Free Again

Omnivore Recordings slapp nylig denne utgivelsen, tidligere bare tilgjengelig på CD (utgitt i 1996 med tittel 1970), men opptakene er absolutt av såpass bra kvalitet at en vinylutgivelse er på sin plass. Dette er en samling studioopptak som Alex Chilton gjorde i 1970, i tiden etter The Box Tops og før Big Star.  Sistnevnte navn har jeg for lenge siden fått banket inn i hodet av kamerater med god musikksmak, og bør vel stå på listen over nødvendig innhold i enhver platesamling. I forhold til Big Star albumene blir denne utgivelsen selvfølgelig en parantes, men absolutt en med hyggelig innhold, som du kan høre smakebiter fra hos Amazon UK. Teknisk sett en upåklagelig vinylutgivelse fra Omnivore, strøken pressing og bra lyd, spesielt tatt i betraktning at dette er for demoer å regne. Omslaget er også av den solide typen, tykk papp med pålimt bakside. 1500 eksemplarer er presset på blank vinyl og av disse kommer 500 med en ekstra 7", men da må du bestille direkte fra Omnivore. Jeg var ikke lur nok til å gjøre det, men den vanlige utgaven på svart vinyl kan også anbefales. Big Dipper har utgaven på blank vinyl (men uten 7"), er usikker på hvilken vinylvariant The Garden og Platekompaniet har inne.

Alex Chilton: Free Again LP