Søk i bloggen

Sjangre i bloggen: ambient | blues | indie | eksperimentelt | elektronika | folk | garasjerock | hardrock | jazz | jazzrock | metal | pop | progrock | psykedelia | punk | rock | singer/songwriter

Dr. John: Locked Down LP

Dr. John holder koken

mandag 14 mai 2012 08:00 Brukte merkelapper: ,

FuzzLogic -> Dr. John: Locked Down

For meg startet mitt kjennskap til Dr. John med albumet City Lights fra 1978, en utgivelse som satte varige spor. Det er muligens mer interessant å jobbe seg bakover enn framover i diskografien i forhold til det utgangspunktet, men selv om voodoo-doktoren fra New Orleans nå har rundet 70 er han fremdeles produktiv. Hans siste album Locked Down inneholder i likhet med de fleste av hans nyere utgivelser mye å glede seg over for de som liker hans musikalske miks av blues og funk med groovy rytmer, en miks nært knyttet til New Orleans, som også The Neville Brothers er fine eksponenter for. Aaron Neville har en helt unik stemme, det samme kan sies om Dr. John, men mens Aaron Neville har en gullstrupe er Dr. John sin vokal mer rusten og street-smart, og er en av hovedgrunnen til at jeg liker nesten alt han gir ut. Også teknisk sett er denne vinylutgivelsen fra Nonesuch Records enkel å anbefale, fin pressing og bra lyd, med informativt innercover og CD-utgaven av albumet inkludert. Et kvalitetsprodukt.

Dr. John: Locked Down