Sjangre i bloggen: ambient | blues | indie | eksperimentelt | elektronika | folk | garasjerock | hardrock | jazz | jazzrock | metal | pop | progrock | psykedelia | punk | rock | singer/songwriter

Stein Urheim: Kosmolodi LP ltd 150

Hvit utgivelse av eksperimentell jazz/folk/blues gitar

tirsdag 15 mai 2012 08:00 Brukte merkelapper: ,

FuzzLogic -> Stein Urheim: Kosmolodi Så var ikke The South sin I'll Be The One 7" Norges første offisielle Record Store Day utgivelse likevel! I hvert fall ikke alene, for Hubro slapp også Stein Urheim sin Kosmolodi LP denne dagen, og selv om det ikke framgår av omslaget som på The South sin singel, var dette i følge pressemeldingene et bevisst RSD slipp. Nå er det heller ikke mye annet som framgår av omslaget på Kosmolodi, for det er helt hvitt (bildet til venstre her er hentet fra Hubro sitt nettsted), i likhet med lablene. Det gir utgivelsen et preg av testpressing, men det følger med et innlegg på rød papp med informasjon, hvor utgivelsen også er nummerert, i et opplag på magre 150 eksemplarer. Urheims akustiske slidegitar kan til tider minne om Ry Cooder i filmmusikkmodus, og kanskje litt Leo Kottke, men altså med en stor vilje til å eksperimentere, som først og fremst kommer til uttrykk i den 12 minutter lange "Vårbopvariasjoner". Teknisk sett en OK pressing, men ørlite knitring enkelte steder på lave partier, selv om vinylen ser strøken ut. Men la ikke dette hindre deg i å gå ti linnkjøp av utgivelsen, dette er et vakkert og spennende stykke gitarmusikk, og de 150 eksemplarene bør ikke bli liggende lenge på lager hos Hubro, Big Dipper eller Platekompaniet.

Stein Urheim: Kosmolodi