Sjangre i bloggen: ambient | blues | indie | eksperimentelt | elektronika | folk | garasjerock | hardrock | jazz | jazzrock | metal | pop | progrock | psykedelia | punk | rock | singer/songwriter

The Samuel Jackson Five: s/t LP

Lys, spretten og progressiv indiepop

onsdag 30 mai 2012 08:00 Brukte merkelapper: ,

FuzzLogic -> Samuel Jackson Five

Man kunne sette post-rock labelen på The Samuel Jackson Five sine tidligere instrumentale utgivelser, men på deres nye selvtitulerte album har de nærmest trykket inn reset-knappen. Med vokal drahjelp fra blant andre Truls Heggero (Lukestar, Truls & The Trees) og Magnus Moriarty™, serverer de her i stedet en fin miks av falsettsang-indiepop og math-rock, et sted mellom Lukestar og 22. Sissyfus fra Metronomicon Audio bidrar med blant annet klarinett, og ellers tar de øvrige her i god Metronomicon ånd i bruk et lass med ulike instrumenter, uten at det på noen måte høres overlesset ut. Tvert i mot, resultatet høres både lett og luftig ut, og stemningen er gjennomgående positiv, så dette blir et alternativt om enn småspastisk sommeralbum. Vinylutgaven kommer fra tyske Denovali Records, og er som vanlig fra den kanten en lekker sak, med utbrettsomslag. Varianten på blå transparent vinyl er fremdeles tilgjengelig fra Denovali (ltd 300), mens svart vinyl kan bestilles fra Big Dipper eller Platekompaniet. Ser at Big Dipper også har inne den 4xLP boksen The Samuel Jackson Five Collection fra Denovali, den bør du snappe opp kjapt hvis du er interessert.

The Samuel Jackson Five