Søk i bloggen

Sjangre i bloggen: ambient | blues | indie | eksperimentelt | elektronika | folk | garasjerock | hardrock | jazz | jazzrock | metal | pop | progrock | psykedelia | punk | rock | singer/songwriter

Diverse artister: Sorrow's Children LP ltd 850

The Pretty Things sin S.F. Sorrow gjenskapt

torsdag 07 juni 2012 08:00 Brukte merkelapper: ,

FuzzLogic -> Sorrow's Children

Fruits de Mer Records er inne i en svært aktiv periode, med utgivelser av to solide samlealbum, den doble krautcover-samleren Head Music, og Sorrow's Children, et tilsvarende album med coverlåter, men her gjenskaper de utvalgte artistene hele S.F. Sorrow, som The Pretty Things gav ut i 1968, et av rockens første (og beste) konseptalbum. Det er mange ukjente navn blant artistene som deltar her, men det ser ut som  de fleste kommer fra enten England eller USA. I likhet med Head Music samleren får vi mange spennende tolkninger, og begge disse utgivelsene fungerer bra både som introduksjon til nye artister, og til inspirasjon til å finne fram til originalene. En svært vellykket og svært fortjent hyllest til The Pretty Things har det blitt, LPen kommer med utbrettsomslag inneholdende et intervju med bandet, og rosinen i pølsa må være at de selv avslutter med en nynnspilling av "Loneliest Person". Denne er spilit inn "live at the 100 Club", og har jeg forstått det riktig, kommer det en egen utgivelse med flere opptak herfra senere i år, fra Ugly Things. Kan også nevne at Fruits de Mer Records snart slipper en 7" med The Pretty Things med nok et opptak fra 100 Club, "Honey, I Need", hvor B-siden inneholder en hittill uutgitt demo-versjon av "I Can Never Say", funnet på en nylig oppdaget 1965 acetat-pressing. Sorrow's Children ble trykket i minst to ulike vinylfarger, og 100 av dem kom med et nummerert spesialopptrykk av et utkast til omslaget, men hvis du ikke forhåndsbestilte, skal du være fornøyd om du i dag får tak et et av de 750 andre eksemplarene, eBay er nok et av få alternativer nå.

Diverse artister: Sorrow's Children

Diverse artister: Sorrow's Children