Søk i bloggen

Sjangre i bloggen: ambient | blues | indie | eksperimentelt | elektronika | folk | garasjerock | hardrock | jazz | jazzrock | metal | pop | progrock | psykedelia | punk | rock | singer/songwriter

Ulver: Childhood's End 2xLP

Ulver med hyllest til psykedelia

tirsdag 12 juni 2012 08:00 Brukte merkelapper:

FuzzLogic -> Ulver: Childhood's End

Litt overraskende kanskje, at Ulver kommer med et helt album hvor de covrer utvalgte låter fra den psykedeliske delen av 60-tallet, men vi vet jo at deres Jester Records også har gitt ut album med psykedelisk pop og rock, for eksempel fra Kåre João og When, men utover det er vel ikke psykedelia det første man tenker på i forhold til Ulver sin musikk. Kristoffer Rygg håper da også at utgivelsen, i tillegg til å være en hyllest til originalartistene og låtene, kan inspirere noen av deres kjernefans til å utforske dennne delen av musikkhistorien. Innspillingene til Childhood's End ble gjort i to omganger, en i fjor, og en i 2008, hvor blant andre Lars Pedersen (When) bidrar. For en fullstendig oversikt over hvilke artister og låter som covres, se presentasjonen av albumet hos Kscope, men av artister kan nevnes The Byrds, Jefferson Airplane, 13th Floor Elevators, The Troggs, Left Banke, Electric Prunes og ikke minst The Pretty Things. De ble nylig ble beæret ved at hele deres S.F. Sorrow album ble gjenskapt av ulike artister på Sorrow's Children LPen fra Fruiits de Mer Records, og da er det morsomt at også Ulver har plukket en låt fra S.F. Sorrow, "Bracelet of Fingers". Vinylutgaven fra Kscope er en fin sak med utbrettsomslag og gode pressinger, og kan bestilles fra Big Dipper, Tiger eller The Garden.

Ulver: Childhood's End