Sjangre i bloggen: ambient | blues | indie | eksperimentelt | elektronika | folk | garasjerock | hardrock | jazz | jazzrock | metal | pop | progrock | psykedelia | punk | rock | singer/songwriter

Ocean of Lotion: Dive In LP+CD ltd 500

Fargesprakende underholdning

onsdag 05 september 2012 08:00 Brukte merkelapper: , ,

FuzzLogic -> Ocean of Lotion: Dive In

Bergensk-britiske Ocean of Lotion sitt album Dive In musikalsk hadde jeg nok neppe fattet interesse for om det ikke hadde vært for den flotte innpakningen, og etter de første smakebitene av musikken var jeg sterkt i tvil om dette var noe for meg: syntetisk dansemusikk med falsettsang. Men Ocean of Lotion er mer interessante enn det litt kjappe førsteinntrykket jeg fikk. Jo, de står opp til halsen i retroaktig synth-pop, men de pompøse synthene er av og til over-cheesy og falsettsangen kan grense til det parodiske, så bandet har åpenbart et ganske lekent forhold til sitt eget uttrykk. Samtidig har de sting og glimt av mørke her og der, og summen av dette blir ganske underholdende. Ikke alle låtene er lite slitesterke, for eksempel så blir "Pussycat" aldri like morsom som Funkadelic sin "Pussy". De to siste låtene skiller seg litt ut fra resten av låtene på albumet, "3Some4Some" ligger nærmere et tradisjonelt rock-uttrykk, mens den avsluttende balladen "Diana" rett og slett er vakker og sørgmodig i sitt smektende synth-arrangement. Men innpakkingen her drar albumet sikkert i havn, den er så gjennomført og fargesprakende flott at det blir gøy å sitte gjennom albumet med omslag og hefte mellom hendene. Det delvis glansede utbrettsomslaget har futuristiske figurer i alle regnbuens farger, og det følger med en stor plakat med samme visuelle uttrykk. Det samme gjelder også det medfølgende 12-siders heftet, som ikke bare har tekster, men også besifring! Selve LPen kommer på hvit vinyl, har labler i samme fargerike design, og leveres i et foret innercover. CD følger også med, og det er vel nesten unødvendig å nevne at denne har følger samme designmal. Alt i alt et av de flotteste og visuelt sett mest gjennomførte vinylprodukter jeg har sett på lenge! Kan bestilles fra bandets hjemmeside, eller fra Platekompaniet. (Om bandet virkelig har noen britiske medlemmer eller om alle kommer fra Odda har jeg ikke klart å finne ut av ... :-)

Ocean of Lotion: Dive In LP

Ocean of Lotion: Dive In LP