Søk i bloggen

Sjangre i bloggen: ambient | blues | indie | eksperimentelt | elektronika | folk | garasjerock | hardrock | jazz | jazzrock | metal | pop | progrock | psykedelia | punk | rock | singer/songwriter

Sugarfoot: This Love That We Outwore LP ltd 300

Kvalitetscountry fra nytt trønderlag

lørdag 29 september 2012 08:00 Brukte merkelapper: ,

FuzzLogic -> Sugarfoot: This Love That We Outwore

I dag slippes albumet This Love That We Outwore med Sugarfoot, og selv om dette er for et debutalbum å regne, er det folk med lang fartstid som utgjør kjernen i prosjektet. Øyvind Holm og Hogne Galåen, som ellers spiller sammen i Deleted Waveform Gatherings, og Holm kjenner vi også fra Dipsomaniacs. Ellers medvirker en bråte med kjente folk og gode musikere på albumet, blant andre Håkon Gebhardt (banjo) og Bent Sæther (bass) fra Motorpsycho. Sistnevnte virker å ha en finger med i mye for tida, som produsent for DumDum Boys og deLillos for å nevne noe. Ellers finner vi Anbjørn Viem (mandolin), også fra Deleted Waveform Gatherings; Even Granås (trommer) fra Moving Oos, og Lars Lien (piano), som begge også var med i Motorpsycho sitt eget country-relaterte sideprosjekt The International Tussler Society; Alexander Pettersen (slidegitar) fra The South; Roar Øien (steelgitar) fra Too Far Gone; Thomas Henriksen (orgel) fra Dipsomaniacs; og Øyvind Smidt (fele og mandolin).

Sammen utgjør de Sugarfoot, hvor Holm og Galåen "utforsker sin felles forkjærliget for folkrock og country". Nå heller det mer mot country eller amerikansk folkrock, for de fleste av låtene på albumet er countrybaserte, noe steelgitar og fele bidrar til å forsterke inntrykket av. Melodilinjer og akkordrekker tar enkelte ganger veier vi kjenner bedre fra sen 60-talls pop, og stemmen til Holm hører på en måte mer hjemme her enn i country, noe som også bidrar til at man kan få assosiasjoner i den retningen. Flerstemt koring benyttes flittig, og drar feelingen også i retning av en solrik men småmelankolsk vestkystsound. Alt smakfullt arrangert, og jeg hadde ikke klart å gjette at sluttproduktet er et resultat av musikalske bidrag spilt inn i ulike studio, for her drar alle musikerne samme vei. Favorittspor så langt er tittelkuttet, "Flatfoot Willie" med en eminent slidegitar, den rolige balladen "If You Must Know", og avslutningssporet "Back At Your Door" med sitt vemodige felespill. Alt i alt er mye vellykket her, et ganske så raffinert countryalbum.

Utgivelsen kommer på blank vinyl, og pressingen er strøken, som vi kan forvente fra Crisping Glover Records. Opplaget er limitert til 300 eksemplarer, kommer med utbrettsomslag, innercover med tekster og albumet på CD. Kan bestilles fra Big Dipper, Platekompaniet, og sikkert også The Garden etterhvert.

Sugarfoot: This Love That We Outwore LP

Sugarfoot: This Love That We Outwore LP