Sjangre i bloggen: ambient | blues | indie | eksperimentelt | elektronika | folk | garasjerock | hardrock | jazz | jazzrock | metal | pop | progrock | psykedelia | punk | rock | singer/songwriter

Psykisk Tortur: Nightrider LP ltd 100

Mektig rytmisk støy fra Bodø

onsdag 03 oktober 2012 08:00 Brukte merkelapper:

FuzzLogic -> Psykisk Tortur: Nightrider vinyl

FuzzLogic -> Psykisk Tortur: Nightrider CDr

Psykisk Tortur er et samarbeid mellom punk-trommeslager Lars Nicolaysen, kanskje bedre kjent som Skjit-Lars, og støyartist Ronny Wærnes, begge fra Bodø. Nå har også Nicolaysen vært involvert i flere mer eksperimentelle prosjekter, blant annet første inkarnasjon av Psykisk Tortur, som på 80-tallet kjørte på med sementblander og drill på scenen, i beste Einstürzende Neubauten stil. I 2006 gav Wærnes og Nicolaysen ut en svært limitert CDr utgivelse under dette navnet (Live at Bremnes Fort på Go To Gate Records), og tidligere i år ble Nightrider gitt ut på samme label. Men først nå kommer vinylutgaven av albumet, en svært gjennomført utgivelse på den tyske Pure Pop For Now People, for anledningen kalt No Pop For No People. Denne utgivelsen har fått et helt annet, og kanskje mer egnet omslag. Det nærmeste jeg kan komme på å sammenligne innholdet med er Jazkamer sin låt "Friends of Satan" fra Metal Music Machine, som satte en slags standard for denne type rytmisk støy hvor metaltromming dynkes i skrikende metallisk feedback. Mye her er like intenst, men Psykisk Tortur har et noe mektigere, mer bassfylt og romlende lydbilde. Starten på "Lettmetall" gir oss et lite pusterom, og "Stille Er Morgen" er bygd rundt en messende monoton vokal, men ellers er det bortimot full gass, og ganske vidunderlig. Vinylutgivelsen kommer i et stilig svart omslag, med vedlagt bilde, og selve LPen ligger i et svart foret innercover. Pressingen er strøken, så her trenger du ikke være redd for at knitring skal ødelegge lytteopplevelsen, hehe. Utgivelsen kommer i et opplagt på 100 nummererte eksemplarer, og skal du få tak i et nå, bør du satse på en eller annen obskur distribusjonskanal (jeg har dessverre ingen tips å komme med), for Pure Pop er utsolgt.

08.10.12: Tilgjengelig hos Shiny Beast, men ikke billig.

29.01.15: NPFNP har trykket opp en nytt opplag av Nightrider, også denne gang limitert til 100 eksemplarer, men unummerert og i et nytt omslag. Samtidig kom en LP med PLX15, i 100 nummererte eksemplarer.

Psykisk Tortur: Nightrider LP