Søk i bloggen

Sjangre i bloggen: ambient | blues | indie | eksperimentelt | elektronika | folk | garasjerock | hardrock | jazz | jazzrock | metal | pop | progrock | psykedelia | punk | rock | singer/songwriter

Tusmørke: Underjordisk Tusmørke LP ltd 500

Solid folk-prog debut

onsdag 14 november 2012 08:00 Brukte merkelapper: , ,

FuzzLogic -> Tusmørke: Underjordisk Tusmørke

Etter å ha sluppet den fine singelen Salomonsens Hage for noen måneder siden, er Tusmørke nå klar med sin debut-LP, kalt Underjordisk Tusmørke. Singelen hadde en låt på engelsk og en på norsk, på LPen er fem av låtene på engelsk, men avsluttes med norske "Høstjevndøgn". Omslaget og tittelen på albumet gir inntrykk av at vi her blir med på en reise ned til en hedensk underverden, og det er også et visst drag av eventyr over låtene og musikken til Tusmørke. Med sopper på omslaget kommer vi heller ikke utenom et lite psykedelisk tilsnitt, og den turen går bare halvveis bra, det mørke slipper aldri helt taket, men selv om de fleste låtene drar mot det mollstemte, er det heller ikke noe sørgmodig preg over albumet. Sånn sett kan vi si at bandet lever opp til navnet, og maner fram stemninger som tussmørket selv, det kan gå både mot mørket og lyset ... og inngravert i vinylen finner vi advarselen "Riset venter bak speilet" ...

Albumet inneholder en bra samling av for det meste spretne folk-prog låter, og selv om flere av melodiene tildels er bygd over samme lest, er det nok variasjon låtene imellom til at interessen holdes vedlike gjennom hele albumet. Tverrfløyte (hva, ikke tussefløyte?!) og orgel/keyboards er ganske sentrale i lydbildet, og det skjer en del spennende i bakgrunnen, sjekk for eksempel den noe mystiske "A Nightmare's Just A Dream". Det kan bli litt intenst av og til når riffene dras ut i repetisjoner med mettede arrangementer og fullt trøkk fra hele besetningen, som på "A Young Mand And His Woman", men alt i alt en solid debut med en viss originalitet over seg. Det solide åpningskuttet "Fimbul" har de forresten også lagd en video til.

Vinylutgaven fra Termo Records kommer med flott utbrettsomslag hvor du får en oppsummering av historien til bandet, som går tilbake til 1994, og 2012-utgaven av Tusmørke er faktisk sjuende utgave av bandet, men den første som har drevet det til albumutgivelse. Pen pressing også, men pass på når du drar LPen ut av omslaget for første gang, det er av typen som kan sitte "limt" til vinylen, og er det et støvkorn der kan det fort bli riper. Limitert til 500 nummererte eksemplarer, kan kjøpes fra Big Dipper, Tiger, og Platekompaniet.

Tusmørke: Underjordisk Tusmørke