Søk i bloggen

Sjangre i bloggen: ambient | blues | indie | eksperimentelt | elektronika | folk | garasjerock | hardrock | jazz | jazzrock | metal | pop | progrock | psykedelia | punk | rock | singer/songwriter

Gode Ord Dør Sist: Svart Jord LP ltd 300

Blåsvart hip-hop med jordnære tekster

torsdag 13 desember 2012 08:00

FuzzLogic -> Gode Ord Dør Sist: Svart Jord

Svart Jord er andrealbumet til hip-hop/rap-duoen Gode Ord Dør Sist (GODS), som er Erik "Børek" Bruset og Trond "Tfuzz" Wiger, begge fra Trondheim. Albumet er spilt inn på GODSterminalen, deres eget lydstudio på Svartlamon, og med tilhold her er det ikke uventet at de norske tekstene er samfunnsengasjerte/kritiske. Samtidig er de jordnære og tildels personlige, i den forstand at de fokuserer på det mellommenneskelige og det lokale framfor politiske slagord. Tekstmessig mye bra å finne her. Musikken baseres mye på forholdsvis enkle og stort sett mollstemte temaer som loopes, og av låtene kan jeg trekke fram "Stormen", en fin ganske rolig sak med innlagt stemningsskapende vinylknitring. Jeg trodde først det var pressingen, men dette er også tilstede på CDen som følger med. Den mer aggressive "Faenskap" fungerer også bra, det gjør også den dub-aktige "Nja". "Fly Prinsesse" er den roligste låten på albumet, med akustisk gitar og lave dronelyder, og et refreng som går over i vanlig sang, et lite gullkorn av en låt og et klart høydepunkt. "Havna" har et komp som flyter bra, men her, som på et par andre låter, blir jeg distrahert av innslag med smurfelignende koring/synging! Men alt i alt et variert album, med låter som burde kunne nå lyttere også utenfor deres umiddelbare målgruppe.

Vinylutgivelsen fra Crispin Glover Records er flott, strøken pressing, utbrettsomslag og medfølgende CD. Fine Dahls pils inspirerte labler, og artig melding på stickeren på omslaget: "Album trykket på 180g vinyl - inkluderer hele albumet på gammeldags CD". Hehe ... Utgaven på det mer moderne mediet vinyl er limitert til 300 eksemplarer, og kan kjøpes hos Big Dipper eller Platekompaniet.

Gode Ord Dør Sist: Svart Jord