Sjangre i bloggen: ambient | blues | indie | eksperimentelt | elektronika | folk | garasjerock | hardrock | jazz | jazzrock | metal | pop | progrock | psykedelia | punk | rock | singer/songwriter

I Love Wynona: The Whiteroom Sessions LP ltd 300

Skjønn forening av lavmælte melodier og psykedelisk støy

fredag 14 desember 2012 08:00 Brukte merkelapper: , ,

FuzzLogic -> I Love Wynona: The Whiteroom Sessions

I Love Wynona er bandprosjektet til Frode Sander Øien (Sanderfinger), og The Whiteroom Sessions er deres andre album, debuten A Beautiful Noise kom i 2009, og høstet mange lovord. Øien har siden den gang arbeidet med denne oppfølgeren, sammen med Truls Lorentzen (gitar) og Ellen Ersfjord (bass), mens vi bak trommene finner Even Granås, som erstatter Vigdis Sjelmo. Einar Haave har kommet til på gitar, og Anders Langfjæran med lyder/sampling. Som på forrige album har også Lars Lien og Hans Magnus "Snah" Ryan fra Motorpsycho vært involvert, mens bandkollega Håkon Gebhardt har hjulpet til med å mikse albumet. Mange koblinger til flere Trondheimsband her.

De fleste låtene på The Whiteroom Sessions har innledningsvis en nedtonet stemning med enkle pianotoner og akustisk gitarer, men arrangementene glir gjerne ut i syrete, skeive fuzzgitarer som dras mellom psykedeliske toner og disharmonisk støy. Av og til krydres dette med skimrende synthlyder/samples, enkelte ganger som et fint dryss av krystaller, andre ganger som et ambient og dronete slør. Resultatet er introvert og shoegazer-aktig, men de nesten 10 minutter lange låtene dras ut på såpass interessant vis at det aldri blir kjedelig. Tvert i mot, det er akkurat passe av det meste, ikke for mye støy, ikke for lite melodi, ikke for repeterende, og på toppen av dette synger også Øien bra. "It's My Time" skiller seg ut som det eneste korte sporet, og er noe overraskende en ganske kjapp og småfunky sak, svingende, fengende og et smart avbrekk. Alt i alt et supert album som flyter, bobler og bruser avgårde på sitt særegne og betagende vis. Nok en flott vinylutgivelse fra Crispin Glover Records, limitert til 300 eksemplarer på gjennomsiktig vinyl hvor CD medfølger. Kan bestilles fra Big Dipper eller Platekompaniet.

I Love Wynona: The Whiteroom Sessions