Søk i bloggen

Sjangre i bloggen: ambient | blues | indie | eksperimentelt | elektronika | folk | garasjerock | hardrock | jazz | jazzrock | metal | pop | progrock | psykedelia | punk | rock | singer/songwriter

Ryanbanden: Inn I Mengden 10" ltd 250

Remikser og Thåström-cover bare tilgjengelig på vinyl

fredag 04 januar 2013 08:00 Brukte merkelapper: , ,

FuzzLogic -> Ryanbanden: Inn I Mengden

Ryanbanden markerte seg sterkt i fjor med sin solide dobbel-LP, og helt på tampen av året kom de med noe ekstra til fansen, en 10-tommer med 5 utvalgte låter fra LPen i alternative utgaver sammen med en liten instrumental fra Bent Sæther. Vi får også en helt ny låt, og kanskje noe overraskende er det en cover av Thåström sin "När Muren Föll", her omskrevet til norsk og kalt "Da Muren Falt". Originalen er arrangert med strykeorkester, mens Ryanbanden kjører på med fuzzgitarer og er mer rocka. Litt morsomt at Ryan selv ikke sa til de andre musikerne at det var en Thåström-låt de spilte inn: "Jeg var 93% sikker på at et forslag om å covre "han Imperiet-fyren" ikke ville blitt mottatt med jubel". Vel, resultatet ble bra det, de drar på en måte låten hjem til Trøndelag og gjør den til sin egen.

Ellers får vi nye mikser av "Mandolin, Ikke Banjo", "Inn I Mengden", "Luremus" og "Skjenk", i tillegg til en instrumentalversjon av "Pernille", som runder av det hele med en fortreffelig vemodig stemning, skjøre gitarer satt i en enda skjørere ramme, rundt et bilde som nesten er visket bort. Vakkert! Du kan forøvrig høre denne versjonen som soundtrack til Time-Lapse: Drontheim, en video av John Arvid Johnsen. Sæther sin korte balafon-snutt er mer en gimmick, med 50 sekunders klunking på dette afrikanske xylofon-instrumentet.

Utgivelsen slippes kun på gul vinyl, fra Crispin Glover Records, i 250 nummererte eksemplarer. 10-tommeren har ingen B-side, men en "Side A" og en "Side 1", og det er vel like greit. Et fint supplement til albumet, som du selvfølgelig bør skaffe deg først, men denne lekre lille saken vil nok forsvinne kjapt, så ikke vent for lenge. Det eneste jeg finner å utsette er at det er litt dumt at nummereringen er på en klistrelapp på forseglingsplasten, og ikke på selve omslaget. Kan skaffes fra Ryanbanden, Big Dipper, The Garden og Platekompaniet.

Ryanbanden: Inn I Mengden