Sjangre i bloggen: ambient | blues | indie | eksperimentelt | elektronika | folk | garasjerock | hardrock | jazz | jazzrock | metal | pop | progrock | psykedelia | punk | rock | singer/songwriter

Audion: Exploration in sound and music #57

Anbefalt lesning fra Ultima Thule UK

fredag 25 januar 2013 08:00 Brukte merkelapper:

Audio #57

Audion er tilbake med nytt nummer, etter et par års pause. Har du interesse for musikk av den mer eksperimentelle typen, det være seg prog, kraut, psykedelia, space, jazzrock, avant-garde, og så videre, så er dette en publikasjon du bør få med deg. I nummer 57 tar de blant annet for seg japansk undergrunn, hvor Alan Freeman kommenterer Julian Cope sin bok Japrocksampler og hans topp 50 album, og setter opp sin egen alternative topp 50 liste. Cope sin liste veier tungt i mange kretser, så dette var interessant lesning. Ellers får vi en rapport fra nyere amerikansk psykedelia, og del fire av en grundig gjennomgang av Canterbury scenen, her dekker de blant andre Matching Mole, Hatfield And The North og National Health. Pluss mange albumomtaler, og her er også Norge representert, og av de albumene Karisma Records har sendt inn, kommer Big Robot (featuring Conrad Schnitzler) sitt album Aquafit fra 2009 best ut av det.

Med sine 36 sider er ikke dette noen omfattende publikasjon, men de har et skarpt fokus, og et nytt nummer medfører alltid timevis med utsjekking av ny musikk. Prisen er det heller ikke noe å si på, og så vidt jeg kan se er alle deres tidligere utgave også fremdeles tilgjengelig. De samme folkene står forøvrig bak Ultima Thule Records, som både gir ut musikk selv, og selger brukt vinyl via sitt nettsted.

Audio #57

Audio #57