Søk i bloggen

Sjangre i bloggen: ambient | blues | indie | eksperimentelt | elektronika | folk | garasjerock | hardrock | jazz | jazzrock | metal | pop | progrock | psykedelia | punk | rock | singer/songwriter

DagsTur: Ikea Paradiso LP ltd 200

God tur!

onsdag 03 april 2013 08:00 Brukte merkelapper: ,

FuzzLogic -> DagsTur: Ikea Paradiso

Jeg omtalte tidligere DagsTur sin 7" "Fredløs" / "Evig Sommerjobb", og nå er albumet klart, kalt Ikea Paradiso. Og det har blitt mer variert enn singelen gav bud om. Musikken kan beskrives som upretensiøs pop-rock eller kanskje en slags feriepreget power-pop, låtene er gjerne basert på gode, men ikke alt for bredbente gitarriff. Jeg hører spor fra band som Rolling Stones og Free, men også norske DumDum Boys bør nevnes som en referanse. Med en litt mer karismatisk vokal i front kunne de faktisk tatt opp den konkurransen, for låtskrivingen her står ikke mye tilbake for det DumDum Boys har slått i bordet med etter sine tidligste album. For det er ikke til å stikke under en stol at den litt trøtte og noe grøvlete vokalen ikke er helt på høyde med resten her. Det fungerer faktisk best når Aarestrup drar stemmen ut til noe som nærmest er en Captain Beefheart karikatur på "Husk å glemme", noe som også gjør den låten til et av høydepunktene på albumet. Låttittelen er kanskje et lite vink til deLillos? Tekstene til gitarist, vokalist og låtskriver Dag Aarestrup holder også gjennomgående god kvalitet, selv om de neppe vil bli geniforklart slik deLillos har klippekort på. På den annen side så er det noe av sjarmen her, tre helt vanlige utseende fyrer som spiller streit rock på norsk uten fiksfakserier. Omslaget understreker også det som nærmest er et anti-image, hvor Aarestrup, Christian Fosmo (bass) og Øystein Førsund (trommer) er avbildet sittende på campingstoler på gresset foran skogen. En fin gjeng, og et bra album.

Albumet gis ut på vinyl av Freshtea, i 200 nummererte eksemplarer, og det har blitt en fin sak. Innercover med tekster, labler som matcher omslaget og pressingen er også av god kvalitet. Kan bestilles fra Freshtea eller The Garden.

DagsTur: Ikea Paradiso