Sjangre i bloggen: ambient | blues | indie | eksperimentelt | elektronika | folk | garasjerock | hardrock | jazz | jazzrock | metal | pop | progrock | psykedelia | punk | rock | singer/songwriter

Borgen vs. Center of the Universe 7" EP

Koselig blått fra Metronomicon Audio

onsdag 10 april 2013 08:00 Brukte merkelapper: , ,

Borgen vs. Center of the Universe

Jørgen Sissyfus Skjulstad, sentral i Metronomicon Audio, er også i praksis Center of the Universe (C.O.U.), som har mer enn to håndfull utgivelser bak seg bak det navnet, samtidig som han har vært involvert i mange av de andre utgivelser på labelen. C.O.U. har vel stått for mye hjemmesnekret og tildels syntetisk lo-fi pop, litt vel mye blip-blop og videospill-synthlyder etter min smak, men likevel en imponerende katalog av utgivelser hvor det ikke er vanskelig å finne noen gullkorn innimellom. Borgen er André Hardang Borgen, aktiv innen støy/improv-scenen, og styret i Metronomicon ble så imponert over hans debut-CD Staying Old (2009) at de umiddelbart signerte ham til labelen med kontrakt på fire kassettutgivelser, to VHS-taper og en laserdisc. Resultatet av kombinasjonen Borgen vs. C.O.U. har blitt lavmælt og småleken elektronika-pop med cheesy synther kombinert med organiske innslag. Litt disco, litt trip-hop, ganske nakent produsert med vokal og andre lyder plassert langt fremme i lydbildet. Borgen har trolig lagt støyvåpnene igjen hjemme, ikke så mye av det å høre her, EPen føyer seg derimot fint inn i rekken av C.O.U. sine utgivelser. Metronimocon fans bør selvfølgelig skaffe seg denne.

Utgivelsen kommer på blå transparent vinyl, med svart omslag som vel er en slags type innercover, enkelt og stilig. Kan bestilles fra Metronomicon Audio, og sikkert andre forhandlere etter hvert.

Borgen vs. Center of the Universe