Søk i bloggen

Sjangre i bloggen: ambient | blues | indie | eksperimentelt | elektronika | folk | garasjerock | hardrock | jazz | jazzrock | metal | pop | progrock | psykedelia | punk | rock | singer/songwriter

Vidar Rønning: Røst LP ltd 290

Et variert og godt album

onsdag 17 april 2013 08:00 Brukte merkelapper: ,

FuzzLogic -> Vidar Rønning: Røst

Det er ikke hver dag man kan kjøpe vinyl på Bunnpris i Rana, men her om dagen stod en kar med et knippe LPer som han bød fram til salg. Det viste seg å være Nesnaværingen Vidar Rønning (opprinnelig fra Utskarpen) som nå er ute med sin egen utgivelse Røst. Opprinnelig var planen å gi ut albumet bare på CD, men ryktet om vinylrenessansen nådde fram i tide, så 290 LPer ble også presset opp. Og bra var det, albumet fortjener absolutt å bli presentert på dette formatet. Flere har bidratt på låtskriversiden, men Rønning er hovedpersonen også her, i tillegg til at han synger, spiller bass, gitar og piano. Andre musikere er Vidar Mehus (trommer, perkusjon), Tom Juliussen (gitarer), Audun Skorgen (bass), Tony Waade (synth), Erling Helland (orgel), Toralf Lund (gitar), Lasse Sørilin (bouzouki), Solveig Salthammer Kolaas (fløyte), og vokalgruppen Bare Bær fra Steinkjer. Waade står også bak en god lydproduksjon. Musikalsk sett er dette variert rock av det upretensiøse slaget, en forfriskende miks av folkrock, viser, småfunky pop, tilløp til litt tyngre rock, men uten at albumet virker sprikende. Gitarinstrumentalene/soloene strekker seg fra det lyriske og jazzinspirerte til det spenstige og lett eksentriske. Det fremgår ikke av omslaget hvem som spiller gitarsoloene, men jeg går ut fra at det kanskje er Juliussen, uansett er gitararbeidet her av det solide slaget. Dette er en utgivelse som naturligvis har sitt største nedslagsfelt lokalt, men det er et fargerikt album med gode låter og ikke minst gode tekster, som jeg gjerne gir en generell anbefaling.

Vinylutgivelsen har fått et flott utbrettsomslag med tekster trykket på innsiden, et innercover med fargetrykk, og labler utformet med utgangspunkt i en slitt smergelskive, og pressingen er også bra. Utgivelsen kan  bestilles via Rønning sin Facebook-side.

Vidar Rønning: Røst