Sjangre i bloggen: ambient | blues | indie | eksperimentelt | elektronika | folk | garasjerock | hardrock | jazz | jazzrock | metal | pop | progrock | psykedelia | punk | rock | singer/songwriter

Lakes of Grass and Gold / Svarte Greiner: Landscape of Open Eyes 7" ltd 700

RSD split-7"

fredag 17 mai 2013 08:00 Brukte merkelapper:

Lakes of Grass and Gold / Svarte Greiner Landscape of Open Eyes

Mer Svarte Greiner! Denne split-singelen med svenske Lakes of Grass and Gold ble sluppet på årets Record Store Day. Jeg kjenner ikke til LoGaG, aka Erik Enocksson, men leser at han blant annet har produsert musikk til et knippe svenske filmer (Farväl Falkenberg, Man tänker sitt, Apan). "Strands Of Grass/Wake" og "Lament" har kanskje cinematiske trekk, det er tildels dystert, men hakket mindre abstrakt enn Skodvins mer eksperimentelle ambient, med seige forvrengte gitarakkorder/toner, og kanskje er det et dragspel vi hører mot slutten der, litt folk-droneaktig. Svarte Greiner sin "Lightning Cut" minner litt om førstesiden på Black Tie, kanskje fordi Skodvin også her benytter cello. I tillegg har dette et slags etnisk preg, høres ut som det blåses liv i urgamle instrumenter som har vært gravd ned i ørkensanden i århundrer. En 7" med ambient blir litt som fast food helsekost, men et minneverdig innslag i Erik Skodvin sin etter hvert lange diskografi blir det likevel. Kan bestilles fra Immune Recordings.

Lakes of Grass and Gold / Svarte Greiner: Landscape of Open Eyes