Søk i bloggen

Sjangre i bloggen: ambient | blues | indie | eksperimentelt | elektronika | folk | garasjerock | hardrock | jazz | jazzrock | metal | pop | progrock | psykedelia | punk | rock | singer/songwriter

Tusmørke: Den Internasjonale Bronsealderen 12" LTD 300

Lange låter om forne tider

onsdag 29 mai 2013 08:00 Brukte merkelapper: , ,

FuzzLogic -> Tusmørke: Den Internasjonale Bronsealderen

Etter debutsingelen Salmonsens Hage og albumet Underjordisk Tusmørke fra i fjor, er Tusmørke nå ute med en tolvtommer med to lange låter. Først går turen til "Kairo", hvor vi tekstmessig (på engelsk) begir oss inn i egyptisk mytologi, men musikken er vel ikke spesielt inspirert av arabiske toner, her drar de folk-psych-prog stilen fra debutalbumet ut mot spacerock, eller kanskje det bare føles slik fordi de har 10 minutter til rådighet. Over til norsk på side 2, "En Verden av i Går" går mer i retning av paganisme, eller kanskje norrøn mytologi. Jeg synes det fungerer hakket bedre med norske tekster for Tusmørke, det blir nesten som en kombinasjon av Ym-Stammen og Jethro Tull. Jeg sitter imidlertid med en liten følelse av at begge disse låtene blir litt for lange, men det kan også være sommervarmen som gjør meg litt ør i hodet.

Freshtea står for en fin vinylutgave, bra pressing, innlegg med tekster, i et nummerert opplag på 300 eksemplarer, som det ryktes snart er utsolgt fra labelen.

Tusmørke: Den Internasjonale Bronsealderen

Tusmørke: Den Internasjonale Bronsealderen