Søk i bloggen

Sjangre i bloggen: ambient | blues | indie | eksperimentelt | elektronika | folk | garasjerock | hardrock | jazz | jazzrock | metal | pop | progrock | psykedelia | punk | rock | singer/songwriter

Akasha: S/T LP

Norsk 70-talls DIY psych-prog ute på nytt

fredag 31 mai 2013 08:00 Brukte merkelapper: ,

Akasha: S/T

Akasha sin LP fra 1977 er en av norsk rocks mer obskure utgivelser, spilt inn på en 4-spors båndopptaker i et bomberom på Finnsnes. Til tross for utstyrstekniske begrensninger ble dette et album som fortjent oppnådde kultstatus blant samlere, også i utlandet. Musikalsk sett litt mørk, melodisk prog-psykedelia, et uttrykk som på den tiden var ganske unikt i norsk sammenheng. Liker du progrock og vil være noenlunde bevandret i norsk rockhistorie, bør du stifte bekjentskap med dette albumet, og uavhengig av det er det et ganske variert og underholdende album å lytte til. Les mer om Akasha i Tore Stemland sin svært informative artikkel om BAT Records.

At interessen for Akasha også nådde utover Norges grenser blir tydelig nå når italienske Black Widow har valgt å gi ut albumet på nytt, og de har gjort en bra jobb. Lyden er vel så bra som den kan bli, og utgivelsen kommer i et flott utbrettsomslag. Kan bestilles fra Panorama.

Akasha: S/T

Akasha: S/T

Akasha: S/T