Søk i bloggen

Sjangre i bloggen: ambient | blues | indie | eksperimentelt | elektronika | folk | garasjerock | hardrock | jazz | jazzrock | metal | pop | progrock | psykedelia | punk | rock | singer/songwriter

Resonaut: Sky Burial 12" ltd 200

Seig doompsykedelia fra Trondheim

mandag 26 august 2013 08:00 Brukte merkelapper: ,

FuzzLogic -> Resonaut: Sky Burial Det har de siste årene kommet til en god del hardrock/metal band som skuer tilbake til Black Sabbath og 70-tallet for inspirasjon, og Resonaut fra Trondheim stiller også delvis i den klassen. Det ser ut som om de kom med sin første demo i 2010, og har en splittsingel bak seg av fysiske utgivelser før denne 12-tommeren ble sluppet tidligere i år. Den inneholder to lange låter som utvikler seg akkurat så sakte som doom/stoner-sjangeren  krever, gitarlyden er gnistrende mektig og breier seg ut i lydbildet, låtene inneholder nok variasjon til at det ikke blir kjedelig, men dette skyldes like mye at selve riffene er i stjerneklassen. Ikke noe forsøk på å være nyskapende her, men desto mer stilsikkert, og dette er da også musikk hvor retrobanneret ofte heves høyt og uten skjemsel. "Tower Of Silence" roer også betraktelig ned i midtpartiet, vellykket det også. Sky Burial er utgitt på At War With False Noise Records, limitert til 200 eksemplarer, og kan bestilles fra bandets Bandcamp-side. Tiger har også hatt denne inne, men ser ut til å være utsolgt i disse dager. "Recorded live and slow, the only way we know", står det på baksida av det stilige omslaget. Det holder i bøttevis det.

Resonaut: Sky Burial