Søk i bloggen

Sjangre i bloggen: ambient | blues | indie | eksperimentelt | elektronika | folk | garasjerock | hardrock | jazz | jazzrock | metal | pop | progrock | psykedelia | punk | rock | singer/songwriter

Diverse artister: Tromsø Brenn! ltd 500

Tromsø-rock 1963-2013

onsdag 28 august 2013 08:00 Brukte merkelapper:

Diverse artister: Tromsø Brenn!

Buktafestivalen sin label Bukta Records slapp i sommer utgivelsen Tromsø Brenn! hvor Tromsø-rock fra de siste 40 årene er samlet over 2 LPer. I likhet med labelen sine to foregående utgivelser (En Hyllest Til The Pussycats og Erter, Kjøtt og Flesk: Live i Studio) kan denne fort bli ettertraktet på samlemarkedet, med et opplag på 500 eksemplarer. Utgivelsen er i tillegg fordelt på 5 ulike vinylfarger (blå, grønn, rød, gul og oransje), og vi kan vel anta at disse er jevnt fordelt, dvs. 100 av hver. Dette er en variert og solid samleutgivelse som anbefales til alle med snev av interesse for rockhistorie. Trykte innercovre med detaljert informasjon om de inkluderte kuttene følger med, pluss et innlegg hvor historien om rock i Tromsø presenteres, og som det sies der: "Mange band/artister kunne vært med og burde kanskje vært med. Vi hadde dessverre ikke en 10 LP box til rådighet." De som kom med er: Tobben & Ero, Erter, Kjøtt og Flesk, Charlie & Esdor, Viggo, The Pussycats, Modsmen Sect, The Jet Blacks, SS 20, Adams Fall, Claus Hüberdh, Karlsøy Prestegaard, Norgez Bank, Søt Hævn, Ungdomslaget Ny Von, Htlr Sntzl, Pulp Vixen, Svada, Diddy Wah Diddy, Farout Fishing (som holdt til i Tromsø en periode), Libido Link, Bols, The Considerate Lovers, Vishnu, Taliban Airways, Thee Mono Sapiens, Turdus Musicus og Nikkeby Lufthavn. Kan i skrivende stund bestilles fra Big Dipper og The Garden, men jeg ville ikke ventet for lenge med å snappe opp denne.

Litt nerding til slutt: Jeg har sett alle de ulike variantene unntatt oransje, og jeg synes den grønne varianten var mest tiltalende, siden det var den eneste som var på transparent vinyl. Jeg la også merke til at tekstinnlegget kom i to ulike kvaliteter, noen på tykkere papp, andre på ganske tynt papir. :-)

Diverse artister: Tromsø Brenn!

Diverse artister: Tromsø Brenn!