Søk i bloggen

Sjangre i bloggen: ambient | blues | indie | eksperimentelt | elektronika | folk | garasjerock | hardrock | jazz | jazzrock | metal | pop | progrock | psykedelia | punk | rock | singer/songwriter

Electric Eye: Pick​-​up, Lift​-​off, Space, Time LP

Houston: all clear!

onsdag 04 september 2013 08:00 Brukte merkelapper: ,

FuzzLogic -> Electric Eye: Pick-up, Lift-off, Space, Time

Bergenslabelen Klangkollektivet er en spennende nykommer, men det spørs om ikke debut-LPen til Electric Eye er et foreløpig høydepunkt i katalogen. Albumet ble sluppet i vår, men jeg har ikke snappet det opp før nå. Det burde jeg absolutt ha gjort, for dette bandet hopper rett inn i øverste psykedelia-divisjon her hjemme. De har lagt seg på en psych-kraut-space-pop miks av den behagelige typen, svært melodisk og lyttevennlig, og de får vridd og mikset det omkringliggende sammen på en svært tiltalende måte, slik at det aldri høres ut som om de går på tomgang selv om bassriffene er aldri så repeterende. Med bandmedlemmer med fartstid i The Alexandria Quartet, The Megaphonic Thrift og Low Frequency In Stereo og noterte inspirasjonskilder som The Black Angels og Wooden Shijps bør da også utgangspunktet være bra. Anbefales for alle musikalske astronauter. LPen er foreløpig presset i to ulike utgaver, 300 på rød transparent vinyl og 200 på blank/hvit transparent vinyl beregnet for salg i UK. Kan bestilles fra Big Dipper eller Tiger.

Electric Eye: Pick-up, Lift-off, Space, Time