Søk i bloggen

Sjangre i bloggen: ambient | blues | indie | eksperimentelt | elektronika | folk | garasjerock | hardrock | jazz | jazzrock | metal | pop | progrock | psykedelia | punk | rock | singer/songwriter

The Chronicles of Father Robin: Twilight Fields 12" ltd 300

Lovende prog-forspill til trippel konsept-LP

fredag 06 september 2013 08:00 Brukte merkelapper: ,

FuzzLogic -> The Chronicles of Father Robin: Twilight Fields

I likhet med Tusmørke, som også nylig fikk sin debut på Freshtea, har The Chronicles of Father Robin (TCOFR) eksistert i en årrekke uten at det har resultert i noen utgivelse. De er tydelig inspirert av 70-talls progrock, og som Tusmørke ser de også ut til å ha et visst fokus på det hedenske. Ikke så merkelig nå vi ser at enkelte medlemmer av TCOFR var med i en tidlig utgave av Tusmørke, men i dag finner vi medlemmer i TCOFR i etablerte sammenhenger som blant andre Wobbler og The Samuel Jackson 5. Musikalsk sett er det et visst slektskap også til dagens Tusmørke, men ut fra denne tolvtommeren å dømme mer i progretning og et mindre rituelt preg. A-siden fylles av den lange og atmosfæriske instrumentalen "Twilight Fields", men det er de to prog-låtene på B-siden som skaper de største forventningene i forhold til hva vi kan vente oss framover fra bandet. Og ganske oppsiktsvekkende så er denne utgivelsen bare en liten smakebit på en kommende trippel-LP kalt The Songs & Tales of Airoea, som skal slippes neste år. Å LP-debutere med en trippel konsept-LP er ikke småtteri, men ut fra det vi hører her, er ikke jeg skremt. Tvert i mot, jeg gleder meg til denne annonserte 3-LP boksen, med hefte selvfølgelig, med den illustrerte historien om "Father Robin og hans reiser i en mytisk naturverden". Twilight Fields kommer i et nummerert opplag på 300 eksemplarer og kan bestilles via bandets hjemmeside eller Big Dipper.

The Chronicles of Father Robin: Twilight Fields