Søk i bloggen

Sjangre i bloggen: ambient | blues | indie | eksperimentelt | elektronika | folk | garasjerock | hardrock | jazz | jazzrock | metal | pop | progrock | psykedelia | punk | rock | singer/songwriter

Det Gurgles: S/T LP ltd 40

Debutalbum etter 30 år

onsdag 27 november 2013 08:00 Brukte merkelapper: ,

Det Gurgles: S/T I 1982 slapp Trondheims-bandet Det Gurgles singelen "Trude"/"Nåla mi", og mer kom det aldri, før nå når det som må betegnes som debutalbumet slippes. De to låtene fra singelen er med her i remastret utgave, mens resten av albumet består av låter skrevet på 80-tallet, men spilt inn først i år, med samme besetning. Og i spissen finner vi låtskriver og vokalist Ulf Risnes, selvfølgelig best kjent fra Tre Små Kinesere som ble allemannseie i pop-Norge på 90-tallet, men var før det også innom det mer rocka Helter Skelter som bassist. Men aller først altså, Det Gurgles. For å ta de to eldste innspillingene først: På "Trude" forsøker de seg med reggae-rytmer og Risnes synger på noe som ligner Bergens-dialekt (?!), da fungerer "Nåla mi" med sitt new-wave driv langt bedre, den svinger bra og blir for meg et høydepunkt her, selv om produksjonen er litt tammere enn for det nyinnspilte materialet. Uten Risnes sin senere suksess ville de øvrige låtene neppe sett dagens lys, og det må vel også være lov å si at det er Tre Små Kinesere-faktoren som gjør at dette materialet har en målgruppe i dag. Aller mest stas er nok dette for de som stiftet bekjentskap med bandet da det var aktivt i Trondheim fra 1980-82, men albumet hadde kanskje ikke stått seg så dårlig sammenlignet annen norsk poprock fra tidlig 80-tall, om det hadde blitt realisert. Om Risnes sitt gryende talent som skarp låtskriver hadde blitt oppdaget da, er uvisst. I dag kjenner alle hans stemme og dette setter selvfølgelig sitt preg på disse gamle låtene, og løfter nok helhetsinntrykket noen hakk. At albumet slippes på vinyl er selvfølgelig helt på sin plass, og det finnes i to ulike utgaver. Varianten på blå vinyl kommer i 200 nummererte eksemplarer, med tre fotografier og klistremerke, mens den på oransj vinyl bare finnes i 40 nummererte eksemplarer, og kommer med tre helt andre fotografier, hvorav et i stort format. En total opplagsstørrelse som ikke er større enn at samlere også nok kjenner sin besøkelsestid, i tillegg til fansen. Den originale singelen må du gjerne ut med et par hundrelapper eller mer for å få tak i når den dukker opp på QXL. Det Gurgles LPen kan bestilles fra Big Dipper.

Det Gurgles