Sjangre i bloggen: ambient | blues | indie | eksperimentelt | elektronika | folk | garasjerock | hardrock | jazz | jazzrock | metal | pop | progrock | psykedelia | punk | rock | singer/songwriter

Bjerkedalen Lydkraft: Farvel 12" EP ltd 250

Arktisk drone

tirsdag 24 desember 2013 13:00 Brukte merkelapper: , ,

FuzzLogic -> Bjerkedalen Lydkraft: Farvel Farvel kom som kassettutgivelse for noen måneder siden, men nå er vinylutgaven her, sluppet på Grorudalen Lydverk. Denne forholdsvis nystartede labelen sto også bak et par utgivelser med Bjerkedalen Lydkraft i fjor, av mer uoffisiell karakter, skal vi tro  Discogs. Gruppen består av Liv Santos Holm, Ellen Dybvik, Per Arne Føyn og Erik Dybvik, sistnevnte driver også labelen og har i tillegg mikset og produsert denne utgivelsen. Opptakene her ble gjort i 2009-2010, jobbet videre med og mikset i 2011, mastret våren 2012 og sommeren 2013, så når vi nå sitter med utgivelsen i hendene, er det ikke noe hastverksarbeid vi får ta del i. Og så er det heller ikke noe travel musikk dette. Ut fra titler som "Kassett Rusk", "Schizofreni", "Baand Ekko" og "Støy", trodde jeg kanskje at innholdet skulle gå mer i retning av eksperimentell støy, men uttrykket her er er snarere nedtonet. Litt støy finner vi riktignok, men høyt oppe i frekvensene, av den hvite typen, bølgende tepper av snøkrystaller, med skimrende melodier som bryter gjennom i vare resonanser. Det er klare drag av melankoli her, da ligger det nært å bruke en noe klisjeaktig beskrivelse som "arktisk" om stemningene som formidles, og jeg finner visse likhetstrekk med for eksempel Origami Galaktika. Minimalistisk oppbygd drone/ambient, men de ulike sporene har både melodi og rolige rytmer/loops, som gir det hele et visst new-age aktig og meditativt preg. Den nevnte hvite støyen som suser og glir gjennom alle sporene er enkelte ganger kanskje litt dominerende, men likevel blir dette en ganske behagelig reise inn i spennende landskap, like mye indre som ytre. En pen vinylutgivelse har dette også blitt, med gjennomarbeidet omslag og innercover, limitert til 250 eksemplarer. Kan bestilles fra Grorudalen Lydverk.

Bjerkedalen Lydkraft: Farvel