Søk i bloggen

Sjangre i bloggen: ambient | blues | indie | eksperimentelt | elektronika | folk | garasjerock | hardrock | jazz | jazzrock | metal | pop | progrock | psykedelia | punk | rock | singer/songwriter

Goatboys: Goatboys LP ltd 250

Folk/country-rock uten paljetter

fredag 09 mai 2014 08:00 Brukte merkelapper: ,

FuzzLogic -> Goatboys: Goatboys Goatboys kommer fra Tønsberg, og dette som jeg går ut fra må være deres selvtitulerte debut-LP, ble sluppet tidligere i vinter. Musikalsk sett beveger vi oss mot småmørk og litt nedtonet folk/country-inspirert rock med blåsvarte tekster, men likevel med et visst utadvendt sjanti-preg over noen av låtene. Enkelte ganger kan jeg se for meg en litt sliten pub et godt stykke ut på kvelden, med gamle sjøulker rundt stambordet i hjørnet, andre ganger bærer låtene preg av mer sober refleksjon. Den mannlige vokalen går ofte et stykke ned i toneleiet og kan kanskje høres en tanke affektert ut, men samtidig er uttrykket upretensiøst, med en produksjon som heller mot det tørre og utilgjorte. I tillegg til bass, trommer og gitar spes det på med litt orgel, men ellers er det ganske nakent arrangert, og enkelte små ustødigheter i framføring gir bare låtene et enda mer autentisk preg. Selv om Goatboys sannsynligvis ønsker å fortelle små og stemningsformidlende historier framfor å skrive hits, er låter som "Light as a Feather" og "I am a Fish" ganske så umiddelbart fengende, og det hadde slett ikke vært ufortjent om denne utgivelsen nådde ut til et større publikum.

Vinylutgaven er presset i 250 eksemplarer, og kan bestilles fra The Garden. Det hadde vært kjekt med et tekstinnlegg, men uansett har dette blitt en flott privat utgivelse.

Goatboys: Goatboys LP