Søk i bloggen

Sjangre i bloggen: ambient | blues | indie | eksperimentelt | elektronika | folk | garasjerock | hardrock | jazz | jazzrock | metal | pop | progrock | psykedelia | punk | rock | singer/songwriter

Wannskrækk: Ringnesfestivalen 2013 LP ltd 100

Kassettlyd på vinyl, rått og godt!

fredag 24 oktober 2014 18:00 Brukte merkelapper: ,

Vinylutgivelsene fra Ringnesfestivalen er alltid verdt å få med seg, flotte saker hvor også innpakkingen er i ypperste klasse. Så også med årets utgivelse, som dokumenterer fjorårets konsert med Wannskrækk over to LP-sider. Opprinnelig et opptak gjort av Martin Hagfors, med to mikrofoner "oppunder verandataket" og en kanal fra PA, mikset direkte til en C90-kassett. Dette er overført med omtanke til vinylmediet, rått og ekte bør resultatet bli da, og her formidler da også rillene en konsertopplevelse som selvfølgelig passer Wannskrækk som hånd i hanske. Spillegleden og energien er upåklagelig, dette bandet spiller nok ringer rundt mange andre i så måte, trøkket her minner om den første DumDum Boys konserten jeg var på, da utstyret fremdeles var enkelt, før det ble femstrengs-bass og dyre miksepulter. Genuin rock, organisk og uten tilsetningsstoffer, god underholdning rett og slett. Denne utgivelsen blir vel en ganske så stor samlegodbit for fansen etter hvert.

Utgivelsen kommer i diverse ulike varianter, den gjeveste i 100 nummererte eksemplarer har låttitlene preget inn i innercoveret og inkluderer også plakaten fra 2013, i tillegg til 2014-plakaten og ytterligere to plakater med Mette Randem sine fotografier fra Wannskrækk-konserten og 2013-festivalen forøvrig, samt noen klistremerker. Det finnes også noen øvrige varianter som ligner på denne, med diverse test/feil-trykk, men den regulære varianten er også fin, nummerert i 500 eksemplarer, også den kommer med de to plakatene med Randem sine fotografier og 2014-plakaten. (For flere detaljer om de ulike variantene, se her.) Så selv om toget er gått for deluxe-utgaven, får du det aller vesentlige også i den regulære utgaven, som fremdeles kan bestilles direkte fra festivalen. Den blir nok utsolgt den også etter hvert.

Wannskrækk: Ringnesfestivalen

Wannskrækk: Ringnesfestivalen

Wannskrækk: Ringnesfestivalen