Søk i bloggen

Sjangre i bloggen: ambient | blues | indie | eksperimentelt | elektronika | folk | garasjerock | hardrock | jazz | jazzrock | metal | pop | progrock | psykedelia | punk | rock | singer/songwriter

HRPS: HRPS II 7" EP ltd 250

Festpunk med rølpete humor

lørdag 17 januar 2015 14:00 Brukte merkelapper:

HRPS: HRPS II Dette er EP nummer to fra Fredrikstad-bandet HRPS, et band som i beste punktradisjon stiller med frisk humor og full-ladede batterier. Låttitler som "Alphamale Motorcycle", "Punks Are Just A Bunch Of Assholes" og "Mongo" i kofferten fra første EP tyder på en viss inspirasjon fra tidlig Turbonegro. De snur seg neppe tilbake for å se om de titlene/tekstene etterlater seg noe roadkill der de ruller framover som en østeuropeisk trailer med slitte sommerdekk på norske vinterveier. Selvmotsigende nok kaller de seg både punk og "anti-punk", og man skal kanskje ikke se bort fra at både partikler og antipartikler kræsjer sammen når HRPS setter i gang, for det går varmt for seg i forsterkerne i låter som "Selfdestructo Girl", "Destroy Bergen" og "DPRK", den siste en hyllest til Nord-Korea. Ironi og hardtslående humor så det holder i tekstene, men trøkket i musikken er nok det viktigste, og her innfrir HRPS for fullt med drivende låter og fengende refrenger. I så måte er "So You Wanna Be A Rockstar" min favoritt her. I følge bandet selv er produksjonen bedre denne gangen, det er kanskje enda et lite stykke igjen til trøkket åndsfrendene The Good, The Bad & The Zugly har klart å formidle på vinyl, men denne singelen fortjener likevel å stilles opp ved siden av dem i samlingen.

EP-en er trykket på rød transparent vinyl i 250 eksemplarer, og er nummerert i form av et A4 tekstinnlegg. Kan bestilles (snart) fra Tiger og Big Dipper, eller direkte fra Hoppla Hesten Records, hvor også den første EP-en fra HRPS ennå er tilgjengelig.

HRPS: HRPS II

HRPS: HRPS II