Søk i bloggen

Sjangre i bloggen: ambient | blues | indie | eksperimentelt | elektronika | folk | garasjerock | hardrock | jazz | jazzrock | metal | pop | progrock | psykedelia | punk | rock | singer/songwriter

Motorpsycho: The Motorpnakotic Fragments 4x7"

Arkivmateriale i spektakulær innpakning

mandag 19 januar 2015 18:00 Brukte merkelapper: , , ,

FuzzLogic -> Motorpsycho: The Motorpnakotic Fragments

Da jeg var innom Big Dipper i Trondheim for et drøyt år siden sto Torgeir Lund bak disken og fiklet med noe han sa var prototypen på det som skulle bli en utgivelse med unik og original innpakking. Torgeir driver som kjent også Crispin Glover Records, og da skjønner man at en attraktiv vinylutgivelse er på gang. "Med hvem da?" spurte jeg, men da fikk jeg bare et lurt smil tilbake, det kunne han dessverre ikke avsløre. Vel, jeg tenkte jo mitt, og var ikke så veldig overrasket da det et stykke ut i fjoråret ble annonsert en ganske spesiell 4x7" utgivelse fra Motorpsycho. Her måtte man følge med i timen og legge inn bestilling i Motorpsycho sin nettbutikk, når fristen var ute var toget gått.

Fordelt på 3 ulike forsendelser utover året fikk man til slutt samlet den komplette 4x7" utgivelsen, og kunne sette den sammen til en lekker enhet med multiutbrett og imitert skinnomslag. Nå var ikke dette uten videre noen enkel operasjon, og hvis du ikke er sikker på hvordan det skal gjøres så ligger det en instruksjonsvideo her. Sluttproduktet er selvfølgelig staselig, men direkte praktisk er det ikke, siden man blant annet må delvis plukke de ulike delene fra hverandre igjen hvis man skal komme til og få sett hele omslagene til de enkelte singlene. Men strengt tatt er ikke det nødvendig, det holder lenge å forholde seg til den sammensatte pakken som den er. Det som er av informasjon her er vanskelig å få tak på, det gjelder lablene også, her må man forholde seg til symboler og eksotisk tegnsetting. Kryptisk, men det fungerer, selv om man kanskje kan savne en mer normal låtoversikt, og mer informasjon om hva slags opptak det dreier seg om. Noe kan man imidlertid finne på nettet, for eksempel på Wikipedia, mens spesielt interesserte kan boltre seg på Camp Motorpsycho forumet, i denne tråden.

Med følger også en CD med alle låtene samlet, som da kan legges i en egen lomme. Nå ble det litt oppstyr da det overraskende dukket opp et niende fragment i form av en ensidig vinylsingel som fulgte med gatemagasinet Sorgenfri, 900 eksemplarer lagt i tilfeldige utgaver av bladet. For fans utenfor Trondheim og i utlandet ble denne svært vanskelig å få fatt i, det førte raskt til klager fra fansen. Ikke uventet dukket denne raskt opp til skyhøye priser ulike steder på nettet, noe bandet selv ikke satte pris på. Det som var ment å skulle bringe noen ekstra slanter til selgere av Sorgenfri, utnyttet enkelte vinyltradere til å skaffe seg selv enda langt større fortjenester. Men dette burde nok ikke komme som noen stor overraskelse for noen, Motorpsycho sine utgivelser er det mange samlere og fans som er ute etter, og da blir det alltid et visst jag etter de begrensede opplagene.

Det er som nevnt lite informasjon som følger The Motorpnakotic Fragments. Det er en samling av uutgitte opptak som har blitt lagt til side tidligere av ulike grunner, en gavepakke til fansen kan man trygt si. Det er ikke mange andre norske band som kunne gravd i arkivet og funnet fram til et knippe låter av så høy kvalitet som dette. Ekstra artig er det å finne kuttet "Whiskey And Rock 'N Roll" her, med The Insect Machine med Bent Sæther, Hans Magnus Ryan, Per Borten, Burt Rocket og salige Willy B., en konstellasjon som spilte på hyllestkonserten til ære for Harald Are Lund på hans 60-års dag på Blå i Oslo i 2006. Tøft så det holder!

Motorpsycho: The Motorpnakotic Fragments 1 & 2

Motorpsycho: The Motorpnakotic Fragments 3

Motorpsycho: The Motorpnakotic Fragments 4

Motorpsycho: The Motorpnakotic Fragments samlet