Søk i bloggen

Sjangre i bloggen: ambient | blues | indie | eksperimentelt | elektronika | folk | garasjerock | hardrock | jazz | jazzrock | metal | pop | progrock | psykedelia | punk | rock | singer/songwriter

Mikromidas: Tre ut av tiden! LP oransj ltd 100

Tidlige opptak samlet på vinyl

onsdag 21 januar 2015 18:00 Brukte merkelapper: ,

FuzzLogic -> Mikromidas: Tre ut av tiden! Dette er så langt jeg har registrert første utgivelse på vinyl fra Stavanger-bandet Mikromidas, men de har to album bak seg på CD-formatet, Brennende Drømmer (2001) og Faunus (2005). Tre ut av tiden er ikke et nytt studioalbum, men innspillinger fra 1999-2000, alt tidligere uutgitt med unntak av deres versjon av "Go Now!" som var med på trippel-CD Moody Blues tribute-utgivelsen Higher And Higher fra 2006. Det åpner bra med "De dødes hus" som kan minne om Tusmørke selv om de nok litt mer å by på rent musikalsk med sin folk/psych/prog-miks. Mikromidas heller mer mot melodisk rock med en liten dragning mot hardere rock og proginspirerte akkordskifter. Det fortsetter også bra med "Mot vinter" som har et fengende gitarriff. Teksten her har også et visst fellestrekk med Tusmørke, litt lettere mytisk og mystisk/gåtefull språkbruk men da uten Tusmørke sin uttalte dragning mot det hedenske.

De resterende låtene her må jeg nok si blir mindre interessante for min del. Lydbildet med orgel og gitarer er flott og fyldig, men låtene blir litt uspennende samtidig som de enkelte ganger tenderer mot noe rockopera-aktig. Et lite unntak med noen fine kakofoni-sekvenser i "Reimer og jern", men den avsluttende Moody Blues coveren berger vel heller ikke inntrykket av at dette neppe er det Mikromidas albumet du bør starte med. Tatt i betraktning at Tre ut av tiden er en dokumentasjon av bandet i en tidlig fase, er det imidlertid en interessant utgivelse for de som har sansen for Mikromidas sine to tidligere album.

Vinylutgivelsen av Tre ut av tiden er en fin sak som alltid fra Panorama Records, med utbrettsomslag, og kommer i 100 eksemplarer på oransj vinyl og 300 på svart vinyl. Kan bestilles fra Panorama, Big Dipper eller The Garden.

Mikromidas: Tre ut av tiden!

Mikromidas: Tre ut av tiden!