Sjangre i bloggen: ambient | blues | indie | eksperimentelt | elektronika | folk | garasjerock | hardrock | jazz | jazzrock | metal | pop | progrock | psykedelia | punk | rock | singer/songwriter

Signal///: Echoes 12" ltd 350

Splintrende debut fra eksperimentell duo

fredag 27 mars 2015 18:00 Brukte merkelapper: , ,

Signal: Echoes

EP-en Echoes er debututgivelsen til Oslo-duoen Signal/// med Andrea Barsnes (Ullsokk) på trommer og Niklas Bystrøm Larsen (Spurv) på gitarer og synther. Sammen lager de eksperimentell og tildels støyende musikk, hvor Barsnes sine stødige, kontante og repetetive rytmer lager en kjerne som Larsen sine instrumenter graviterer rundt i et ellers temmelig fritt spillerom. Det meste av toner og lyder fra ham blir kvernet med ulike grader og typer av forvrengning, men selv når dette legger seg som et hvitt lag av støykrystaller i lydbildet så forsvinner ikke det tonale, fargene. Rammen i de fire låtene her, riffene og grunnbevegelsene, er ganske enkle, det er mye det omkringliggende som både skaper stemningene og gjør dette til en interessant lytteopplevelse, en krautrock type tilnærming hvor enkle bass/tromme-riff brukes som utgangspunkt for suggererende lydlek.

"Tiruvannamalai" kan minne om Ministry, industriell metallisk støyrock med hissige fuzzgitarer og aggressive rytmer. "Event Horizon" er roligere og setter en mørkere stemning med mollstemte tåkeluraktige synthtoner som flyter sakte avsted under et skingrende black-metal-ambient støyteppe. "Echoes of Soma and Space" er det lengste sporet her, og er det nærmeste duoen beveger seg ren instrumentell spacerock, selv om de krydrer med litt mer støy her og der enn de fleste andre i den sjangeren. Dette fungerer svært bra, med mange detaljer i lydbildet man kanskje ikke fanger opp i første omgang. "An Eternal Recurrence" går litt tilbake til stemningen fra åpningskuttet, med småfunky krautminimalisme som kan minne om norske Salvatore. Alt i alt en spennende debut som viser stor spennvidde innenfor duoformatet og det musikalske feltet de beveger seg i. Det skal bli spennende å følge dem videre.

Denne 12-tommeren er gitt ut av Handmade Records som også har en del spennende i sin katalog fra før. Vinylen her er flat, pressekvaliteten ellers god og utgivelsen er trykket i 350 eksemplarer. Kan bestilles fra Tiger, Big Dipper eller The Garden.

Signal///: Echoes

Signal///: Echoes