Søk i bloggen

Sjangre i bloggen: ambient | blues | indie | eksperimentelt | elektronika | folk | garasjerock | hardrock | jazz | jazzrock | metal | pop | progrock | psykedelia | punk | rock | singer/songwriter

Calmcorder / Octopus Tree: Split 7" ltd 100

Fin nummer to i splitt-single serie

fredag 19 juni 2015 18:00 Brukte merkelapper: ,

Calmcorder / Octopus Tree: Split 7

Til tross for at undertittelen her er "V4" så er dette utgivelse nummer to i splitt-single vinylserien fra Trondheimsbaserte Blacktrees Collective. "V1" ble delt mellom Octopus Tree og Nagant. Førstnevnte finner vi på b-siden her også, mens Calmcorder har fått a-siden. Deres "Decode" er mørk, urolig og dyster elektronika, cinematisk og glitchy, og beveger seg inn i dystopiske landskap hvor Ulver også har trådt i perioder. Kirsti Huke sin stemme gjør seg godt i denne settingen, det samme gjør tonene fra Jørgen Orheim sin trompet. Calmcorder ser ut til å være Rune Hoemsnes sitt prosjekt, og etter denne smakebiten frister det å sjekke ut flere av hans atmosfæriske produksjoner. Octopus Tree stilte med et noe kjølig trip-hop aktig bidrag på den første splitt-singelen, og "Sound of the City" gir oss mer av dette, men denne låten fenger mer, setter stemningen mer treffsikkert. Nakent men effektivt arrangert, og konklusjonen i refrenget understrekes fint når en statisk mannlig radiostemme gjentar vokalist Rakel Aurjord sine ord: "Everybody wants to be number one". En låt man gjerne spinner en runde til når singelen først ligger på platetallerkenen.

En solid oppfølger i serien av planlagte singler, og forventningene til hva som følger kan skrus opp et par hakk. I likhet med den første singelen er også presentasjon og innpakking gjennomtenkt her. Sølvfarget vinyl står seg bra til omslaget. Kan kjøpes hos All Good Clean Records i Trondheim, eller bestilles fra Blacktrees Collective v/Kato Holgersen.

Calmcorder / Octopus Tree: Split 7

Calmcorder / Octopus Tree: Split 7