Sjangre i bloggen: ambient | blues | indie | eksperimentelt | elektronika | folk | garasjerock | hardrock | jazz | jazzrock | metal | pop | progrock | psykedelia | punk | rock | singer/songwriter

Strapfkernerators Requiem / Art By Machinery Split 7" ltd 100

Splitt-single serie med solid nummer tre

fredag 03 juni 2016 18:00 Brukte merkelapper: , ,

Strapfkernerators Requiem / Art By Machinery Selv om det står "TRD Collective V2" på labelen, er dette den tredje utgivelse i splitt-single vinylserien fra Trondheimsbaserte Blacktrees Collective. Først ut var Octopus Tree / Nagant, så kom Calmcorder / Octopus Tree, og nå er den tredje ute, også den like limitert, 100 eksemplarer på rød transparent vinyl denne gangen. Art By Machinery (ABM) gav ut tre album på 90-tallet, etter å ha debutert med åpningskuttet på Party Terror Vol. II samleren fra 1994. Debutalbumet Deus Ex Machina fra 1995 og oppfølgeren Melon fra 1996 ble bare gitt ut på CD-formatet, mens The New Drug fra 1997 ble presset i 300 eksemplarer på vinyl, fordelt på tre ulike farger (blank, grønn og svart). Et spennende band, og alle deres tre album hadde fortjent en eksistens på vinylformatet. Det kom også et livealbum med ABM i 2009, men dette ble så langt jeg kan finne ut bare sluppet digitalt. Strapfkernerators Requiem er et nytt bekjentskap for meg, en duo bestående av Aksel Tjora (forøvrig også med på ABM sitt kutt) og Øivind Klungseth Zahlsen. De har gode hjelpere med seg i studio, blant annet selveste Trondheim Symfoniorkester og et knippe klassisk skolerte sangere, en av dem er Ann-Mari Edvardsen, kjent fra The 3rd and the Mortal.

"Rex Tremendae" fra Strapfkernerators Requiem er en spennende miks av opera, trip-hop og elektronika, fusjonert blir det dramatisk chill, og resultatet er like vellykket som når franske Magma kombinerer opera og progressiv rock. Litt av en godbit, og et klart foreløpig høydepunkt i denne singleserien. I følge Zahlsen går historien til dette kuttet tilbake til 90-tallet, men akkurat når den versjonen vi hører her er spilt inn opplyses ikke. ABM sin "Alive" ligger litt i samme stemningsmessige leie, litt dystert og melankolsk, og smått eksperimentelt er det også, men innenfor et tradisjonelt rockuttrykk ispedd litt industriell elektronika. Det går heller ikke fram her når dette sporet er spilt inn, muligens er det av nyere dato. Uansett en fin påminnelse om at ABM sine utgivelser på 90-tallet er verdt å sjekke ut.

Som tidligere kan utgivelsene i denne splitt-single serien skaffes fra All Good Clean Records i Trondheim (evt. hos Aftermath Music i samme by), eller bestilles fra Blacktrees Collective v/Kato Holgersen. Og et lite tips til slutt: Det ser faktisk ut som at den limiterte LP-en The New Drug er tilgjengelig fra Aftermath sin nettbutikk, til redusert pris på grunn av litt ringwear på omslaget.

strapfkernerators_requiem_art_by_machinery_1

Strapfkernerators Requiem / Art By Machinery