Søk i bloggen

Sjangre i bloggen: ambient | blues | indie | eksperimentelt | elektronika | folk | garasjerock | hardrock | jazz | jazzrock | metal | pop | progrock | psykedelia | punk | rock | singer/songwriter

Bridges: Fakkeltog LP ltd 300

Pre a-ha samleobjekt endelig på nytt på vinyl

mandag 26. mars 2012 08:00

FuzzLogic -> Bridges: Fakkeltog

Da Bridges kom med utgivelsen Fakkeltog i 1980 var det få som ante hva som var i gjære, og at Magne Furuholmen og Pål Waaktaar senere skulle være sentrale i Norges mest suksessrike band noensinne. Fakkeltog fikk laber mottakelse, og LPen som ble trykket i 1000 eksemplarer solgte ikke noe særlig, og mange havnet i billigbunkene priset til en tier eller to. I dag må du ut med flere tusen kroner for et eksemplar. Det har heller ikke vært noen nyutgivelser av denne på vinyl, inntil nå. Den italienske labelen Luna Nera står bak denne, som neppe er offisielt lisensiert, men både omslag og vinylpressing holder rimelig bra kvalitet. Forsiden er identisk med originalen, mens baksiden ser ut til å være laget spesielt for denne utgivelsen. Lydkvaliteten er det heller ikke noe å si på, så langt jeg kan bedømme. Sannsynligvis er en strøken LP benyttet som kilde, noe som er et brukbart alternativ når man ikke har tilgang til masterbånd. Musikalsk er dette selvfølgelig interessant på grunn av den etterfølgende historien, men albumet har også status som en "hidden treasure" i enkelte kretser. Kan bestilles fra Panorama Records, men ikke vent for lenge, skarve 300 eksemplarer er neppe nok til å dekke verken den norske eller internasjonale etterspørselen over tid. Sjekk også den artige beskjeden som er ripet inn i matrixen på denne LPen ... noen får slenge den inn i kommentarfeltet etter hvert ...

Bridges: Fakkeltog

Bridges: Fakkeltog - bakside av omslag

Susanne Sundfør: The Silicone Veil LP ltd 500

Signert, nummerert og kostbar

lørdag 24. mars 2012 08:00

FuzzLogic -> Susanne Sundfør: The Silicone Veil

Susanne Sundfør sitt nye album The Silicone Veil slippes om noen dager, og forhåndsomtalene tyder på at Sundfør vil opprettholde sin posisjon som en av Norges mest interessante artister for tiden. Og det er godt å se at et stort selskap som EMI lar en artist gå sine egne veier. Hennes forrige album, A Night At Salle Pleyel, må jo kunne sies å være en ganske ukommersiell utgivelse. Det er ikke akkurat listepop det dreier seg om på The Silicone Veil heller, men det er mørkt, vakkert og med særpreg. Du kan allerede nå høre smakebiter av låtene hos Amazon UK, mens den offisielle videoen til "White Foxes" er tilgjengelig på YouTube. Albumet slippes på vinyl i to utgaver, en regulær og en "limited edition" som er signert og nummerert i 500 eksemplarer. Den inneholder også CD-utgaven, men 900 kroner er en ganske drøy pris. Kan forhåndsbestilles direkte fra Sundfør sitt nettsted, eller fra Big Dipper, Tiger, The Garden og Platekompaniet.

29.03.12: Les omtaler fra Dagbladet, Oslopuls, Adressa, Studvest og Gaffa.

Madrugada deluxe vinyl på salg

Big Dipper og The Garden med gode tilbud

fredag 23. mars 2012 18:00

FuzzLogic -> Madrugada: Industrial Silence FuzzLogic -> Madrugada: Nightly Disease

Både Big Dipper og The Garden kjører nå ut de to deluxe-utgavene av Madrugada sine to første album til svært hyggelige priser. Industrial Silence i 3xLP utgave og Nightly Disease i 4xLP utgave, begge selvfølgelig da med mye bonusmateriale, og begge er priset til 199 kroner, noe som må sies å være et svært godt tilbud. Har du ikke disse fra før, er det bare å hive seg over og bestille. Nå har ikke jeg sett noen opplagstall for disse utgivelsene, så det kan jo være at Virgin sitter på et stort lager, og at det er derfor vi nå ser disse prisene i to nettbutikker samtidig, men jeg ville ikke ventet for lenge med å bestille. Noe billigere blir det neppe uansett. Industrial Silence: Big Dipper, The Garden. Nightly Disease: Big Dipper, The Garden.

Diverse artister: Listen, Whitey! The Sounds of Black Power 2xLP

Light in the Attic med soundtrack til bok

fredag 23. mars 2012 08:00

FuzzLogic -> Various artists: Listen, Whitey! The Sounds of Black Power

I fjor kom boken Listen, Whitey! av Pat Thomas, en dokumentasjon av kulturen som blomstret rundt Black Power bevegelsen i årene 1967-1974. Nå kommer Light in the Attic labelen med et tilhørende "soundtrack", hvor de har samlet et fint utvalg av relatert musikk og spoken-word innslag fra denne perioden. Som vanlig har LitA gjort seg flid med å dokumentere historen rundt artistene og låtene som er med, i form at et fyldig og informativt hefte, som i seg selv nesten er et godt nok argument for å gå til innkjøp av utgivelsen. Et annet godt argument er selve omslaget, med et stilig bilde av Huey Newton, en av grunnleggerne av Black Panther Party, som viser fram Bob Dylan sitt Highway 61 Revisited album. Ellers oser alt her av kvalitet, fra det tykke utbrettsomslaget til de strøkne vinylpressingene. Av det musikalske innholdet kan nevnes Bob Dylan (med singelen "George Jackson" i en akustisk utgave), Roy Harper ("I Hate The White Man"), Gil Scott-Heron ("Winter in America") og John Lennon & Yoko Ono ("Angela"), side ved side av hardtslående innslag fra for eksempel spoken-word pionerene The Last Poets ("Die Nigga"). LPen kan kjøpes hos Big Dipper eller Platekompaniet.

Diverse artister: Listen, Whitey! The Sounds of Black Power

Diverse artister: Head Music 2xLP ltd 750

Krautrock-samler fra Fruits de Mer

torsdag 22. mars 2012 08:00

FuzzLogic -> Various Artists: Head Music

Den britiske Fruits de Mer labelen er svært aktiv om dagen, og nå har labelen vokst seg så populær at de som driver den ikke lenger har tid til å behandle bestillinger selv. På en måte synd, men nå får folkene der mer tid til å jobbe med selve utgivelsene, og de ligger ikke på latsiden. Nå kommer en ny samle-LP kalt Head Music, og som alltid er det coverlåter det dreier seg om. Denne gangen er fokuset på krautrock og den sentrale tyske Brain labelen, som har 40-års jubileum i år. Artister som covres er blant andre Amon Düül, Tangerine Dream, Kraftwerk, Neu!, Can og Popol Vuh. De som bidrar med coverversjoner er nok mindre kjente navn for de fleste, men Bevis Frond og Vibravoid har jeg i hvert fall nevnt tidligere her på bloggen, to rimelig kjente navn innen psykedelia. Det kan vel også sies om Earthling Society. Sjekk Fruits de Mer sin egen presentasjon for komplett oversikt over alle bidrag. Skal du sikre deg et eksemplar av denne bør du ikke vente for lenge, FdM utgivelsene blir som regel revet bort fra hyllene. Slippes først i midten av april, men du bør forhåndsbestille nå, enten fra britiske Heyday eller nederlandske Shiny Beast.

The South: The South LP

Ikke noe å si på inspirasjonskildene

tirsdag 20. mars 2012 08:00

FuzzLogic -> The South: The South

Bent Sæther er involvert i mye om dagen. I tillegg nye album med Motorpsycho og Ryanbanden, har han også produsert The South sin nye utgivelse, et album som har høstet gromme lovord fra landets musikkjournalister. VG, Oslopuls, Gaffa, og Adressa er svært positive og samstemte i så måte, mens vi i andre enden finner en surmulende kritikk fra Dagbladet som ikke formidler stort utover det. Jeg må si meg mest enig med Arild Rønsen i Puls, som er litt mer nyansert. Nesten alle trekker frem Little Feat som en klar referanse, men for meg blir dette for store seilersko å fylle. Det unike samspillet Little Feat viste på 70-tallet, med luftige rytmer i kombinasjon med en fantastisk gitarist (Lowell George RIP) og ikke minst mange knallbra låter, kan veldig få matche. Heller ikke The South, og en Little Feat inspirert låt som "Nothin' But My Shoes" blir dessverre bare en blek kopi, det må det være lov å si - men det samme kan man også si om alle Little Feat sine egne utgivelser etter 1980. Ellers nevner mange Grateful Dead og The Band for å gi en pekepinn på hvor The South beveger seg musikalsk, men når dette kombineres med terningkast til solide 5-ere skaper nok det litt for høye forventninger, etter min mening. Men for all del, vi som på 70-tallet lyttet på band som The Allman Brothers Band, Little Feat og The Band, ville nok også gitt The South tommelen opp og kalt dette "bra musikk". Det får holde det. LPen kan kjøpes hos Big Dipper, Tiger, The Garden og Platekompaniet.

Ryanbanden: Ryanbanden 2xLP ltd 250

Kvalitetstid sammen med en hyggelig gjeng

fredag 16. mars 2012 20:12

FuzzLogic -> Ryanbanden: Ryanbanden: Ryanbanden

Banden til Øyvind Ryan (Monster Blomster) består av Øyvind Holm (Dipsomaniacs, Deleted Waveform Gatherings), Bent Sæther (Motorpsycho), Alexander Pettersen (The South, som også er aktuelle med nytt album i disse dager), og Even Granås (Moving Oos). På papiret en sammensetning som gjør at forventningene kan skrus et godt stykke opp, og med rette. Musikken er ganske streit og upretensiøs. en blanding av retro og nynnbar pop med mye fin koring og smårufsete rock med mye ekte rørvreng på gitarene, og innimellom noen nedtonede men glitrende gullkorn, som for eksempel den vakre lille perlen "Mr. Nelson". Ryan sine tekster er gjerne bygd opp rundt hverdagsrefleksjon, tidvis ganske personlige, med en porsjon lun humor og en porsjon like lun melankoli, noe til ettertanke, noe til å humre av. Et variert album mange burde stifte bekjentskap med. Du finner en lengre omtale på Musikk fra Norge bloggen. Crispin Glover Records har som vanlig gjort en fin jobb med vinylutgaven, utbrettsomslag med tekster og vinyl i to varianter, 150 eksemplarer på svart vinyl og 100 på grønn transparent vinyl. Et totalt opplag på kun 250 er trolig såpass lite at begge varianter vil forsvinne raskt fra hyllene i butikkene. Svart vinyl kan bestilles fra Big Dipper, The Garden eller Platekompaniet, den grønne er kanskje verre å få tak i pr. postordre - The Garden sier at de kjører ut noen få eksemplarer til tilfeldig utvalgte kunder som legger inn bestilling i løpet av helga, og noe lignende gjør Big Dipper. Husk å besøke hjemmesiden til Ryan, mons.no, hvor også mange av hans tidligere utgivelser er tilgjengelige.

Ryanbanden: Ryanbanden 2xLP

Raga Rockers: Fritt Liv 2xLP ltd 500?

Raga Rockers live må jo bli bra

fredag 16. mars 2012 20:10

FuzzLogic -> Raga Rockers: Fritt Liv

Mange har nok fått med seg denne allerede, men en norsk dobbel live LP fra et av Norges største rockeband bør ikke forbigås i stillhet på en vinylblogg. Flere av mine favorittalbum er doble live-LPer, og det er alltid fint å se nye utgivelser på dette til tider utskjelte formatet. En av grunnene til det var vel at det etter hvert gikk inflasjon i lange og uinteressante soloer, men Raga Rockers driver jo ikke med slikt. Opptakene er fra 4. desember 2010, en konsert som også markerte slutten for konsertstedet Garage i Oslo, og Raga Rockers kjører gjennom mange av sine beste låter. Albumet har da også fått strålende omtaler, som for eksempel fra Musikknyheter. Kan bestilles fra Big Dipper, Tiger, The Garden eller Platekompaniet. I følge Big Dipper er utgivelsen begrenset til 500 eksemplarer. Jeg har ikke sett dette nevnt andre steder, men hvis det stemmer kan utgivelsen etter hvert komme til å bli et lite samleobjekt.