Søk i bloggen

Sjangre i bloggen: ambient | blues | indie | eksperimentelt | elektronika | folk | garasjerock | hardrock | jazz | jazzrock | metal | pop | progrock | psykedelia | punk | rock | singer/songwriter

Djevel: Dødsanger LP ltd 250 sølv vinyl

Fengende, mollstemt og iskald norsk black metal

torsdag 29. mars 2012 08:00

FuzzLogic -> Djevel: Dødsanger

Norsk black metal er ansvarlig for å ha meislet ut en ny estetikk for gitarlyd, denne iskalde veggen av forvrengt lyd med diskanten skrudd opp så mye at det nærmer seg hvit støy. Noen vil sikkert mene at denne formelen fra 90-tallet forlengst er oppbrukt, men samtidig som vi ser at sjangre som støy og ambient tar i seg slike elementar, er det også noen som holder tradisjonen i hevd. Med vokalist Erlend Hjelvik fra Kvelertak i spissen, har Djevel kommet med et sterkt bidrag i så måte, med sylskarp produksjon og varierte låter. Melodiene henter tidvis inspirasjon fra norske folketoner, og er ellers bortimot navie i sin mollstemte enkelhet, uten at det trekker ned, heller tvert i mot. Dødsanger har fått gode omtaler, blant annet fra RockFreaks, Metal Storm, Metal-Norge og norske Heavy Metal. LPen er presset på sølvfarget vinyl og er limitert til 250 eksemplarer i følge Tiger, og kan kjøpes der, eller hos Big Dipper. Lydsnutter kan du høre på Amazon UK, og synes du Djevel blir for kommersielt, kan du ta turen over til Brente Engler.

Djevel: Dødsanger

Soup: Children Of E.L.B. 2xLP

Storslått post-rock verk nå på vinyl

onsdag 28. mars 2012 08:00

FuzzLogic -> Soup: Children Of E.L.B.

Post-rock er kanskje en litt ullen label å sette på musikk, men av og til uungåelig, som for Trondheims-bandet Soup sin del, når referanser som Steven Wilson (Porcupine Tree), Mercury Rev, Sigur Ros, Mogwai og Explosions In The Sky trekkes fram. Lydsnuttene vi kan høre fra Amazon UK tyder på at albumet går mer i retning av atomsfærisk og småsymfonisk elektronika enn gitarbaserte lydmalerier, noe også omtaler som denne fra Dutch Progressive Rock Page kan tyde på. Soup debuterte med albumet Come On Pioneers i 2008, da som et soloprosjekt fra Erlend Viken, men på Children Of E.L.B. er Soup utvidet til et band, noe du kan lese mer om i omtalen fra Radio Revolt, også den svært positiv. Når albumet nå kommer på dobbel vinyl er det mye som taler for at Big Dipper får rett når de sier i sitt nyhetsskriv at bandet garantert nå vil oppdages av enda flere. Det stemte i hvert fall for min del. Kan bestilles fra Big Dipper eller Platekompaniet.

Soup: Children Of E.L.B.

Cleaners From Venus: 4xLP boks

Record Store Day forhåndsbestilling

tirsdag 27. mars 2012 08:00

FuzzLogic -> Cleaners From Venus: Box Set

Årets Record Store Day nærmer seg, 21. april braker det løs med et nytt bonanza av limiterte utgivelser. Enkelte utgivelser kan allerede forhåndsbestilles pr. postordre direkte fra lablene, mens andre må man være mer på hugget for å få tak i når dagen kommer. En fin sak som kan bestillles nå er denne 3xLP boksen med Cleaners From Venus, utgitt på labelen Captured Tracks. Ikke hørt om CFV? Ingen grunn til å skamme seg. Vi snakker om et forholdsvis obskurt band med Martin Newell som sentral person, som på 80-tallet gav ut en lang rekke  kassettutgivelser, veldig DIY i alt fra produksjon til distribusjon, men fylt med melodiøs popmusikk av et kaliber som skaffet dem en liten skare av dedikerte fans. Jeg har flere ganger fått varme anbefalinger om å sjekke ut CFV, så når tre av deres tidlige kassettutgivelser nå for første gang blir gitt ut på vinyl, er det en fin anledning til å stifte et nærmere bekjentskap. Inneholder Blow Away Your Troubles (1981 2xLP), On Any Normal Monday (1982 LP) og Midnight Cleaners (1982 LP). Kan forhåndsbestilles direkte fra Captured Tracks, som også sier "vol. 1" om boksen, vi får håpe det betyr at flere utgivelser kommer senere.

Bridges: Fakkeltog LP ltd 300

Pre a-ha samleobjekt endelig på nytt på vinyl

mandag 26. mars 2012 08:00

FuzzLogic -> Bridges: Fakkeltog

Da Bridges kom med utgivelsen Fakkeltog i 1980 var det få som ante hva som var i gjære, og at Magne Furuholmen og Pål Waaktaar senere skulle være sentrale i Norges mest suksessrike band noensinne. Fakkeltog fikk laber mottakelse, og LPen som ble trykket i 1000 eksemplarer solgte ikke noe særlig, og mange havnet i billigbunkene priset til en tier eller to. I dag må du ut med flere tusen kroner for et eksemplar. Det har heller ikke vært noen nyutgivelser av denne på vinyl, inntil nå. Den italienske labelen Luna Nera står bak denne, som neppe er offisielt lisensiert, men både omslag og vinylpressing holder rimelig bra kvalitet. Forsiden er identisk med originalen, mens baksiden ser ut til å være laget spesielt for denne utgivelsen. Lydkvaliteten er det heller ikke noe å si på, så langt jeg kan bedømme. Sannsynligvis er en strøken LP benyttet som kilde, noe som er et brukbart alternativ når man ikke har tilgang til masterbånd. Musikalsk er dette selvfølgelig interessant på grunn av den etterfølgende historien, men albumet har også status som en "hidden treasure" i enkelte kretser. Kan bestilles fra Panorama Records, men ikke vent for lenge, skarve 300 eksemplarer er neppe nok til å dekke verken den norske eller internasjonale etterspørselen over tid. Sjekk også den artige beskjeden som er ripet inn i matrixen på denne LPen ... noen får slenge den inn i kommentarfeltet etter hvert ...

Bridges: Fakkeltog

Bridges: Fakkeltog - bakside av omslag

Susanne Sundfør: The Silicone Veil LP ltd 500

Signert, nummerert og kostbar

lørdag 24. mars 2012 08:00

FuzzLogic -> Susanne Sundfør: The Silicone Veil

Susanne Sundfør sitt nye album The Silicone Veil slippes om noen dager, og forhåndsomtalene tyder på at Sundfør vil opprettholde sin posisjon som en av Norges mest interessante artister for tiden. Og det er godt å se at et stort selskap som EMI lar en artist gå sine egne veier. Hennes forrige album, A Night At Salle Pleyel, må jo kunne sies å være en ganske ukommersiell utgivelse. Det er ikke akkurat listepop det dreier seg om på The Silicone Veil heller, men det er mørkt, vakkert og med særpreg. Du kan allerede nå høre smakebiter av låtene hos Amazon UK, mens den offisielle videoen til "White Foxes" er tilgjengelig på YouTube. Albumet slippes på vinyl i to utgaver, en regulær og en "limited edition" som er signert og nummerert i 500 eksemplarer. Den inneholder også CD-utgaven, men 900 kroner er en ganske drøy pris. Kan forhåndsbestilles direkte fra Sundfør sitt nettsted, eller fra Big Dipper, Tiger, The Garden og Platekompaniet.

29.03.12: Les omtaler fra Dagbladet, Oslopuls, Adressa, Studvest og Gaffa.

Madrugada deluxe vinyl på salg

Big Dipper og The Garden med gode tilbud

fredag 23. mars 2012 18:00

FuzzLogic -> Madrugada: Industrial Silence FuzzLogic -> Madrugada: Nightly Disease

Både Big Dipper og The Garden kjører nå ut de to deluxe-utgavene av Madrugada sine to første album til svært hyggelige priser. Industrial Silence i 3xLP utgave og Nightly Disease i 4xLP utgave, begge selvfølgelig da med mye bonusmateriale, og begge er priset til 199 kroner, noe som må sies å være et svært godt tilbud. Har du ikke disse fra før, er det bare å hive seg over og bestille. Nå har ikke jeg sett noen opplagstall for disse utgivelsene, så det kan jo være at Virgin sitter på et stort lager, og at det er derfor vi nå ser disse prisene i to nettbutikker samtidig, men jeg ville ikke ventet for lenge med å bestille. Noe billigere blir det neppe uansett. Industrial Silence: Big Dipper, The Garden. Nightly Disease: Big Dipper, The Garden.

Diverse artister: Listen, Whitey! The Sounds of Black Power 2xLP

Light in the Attic med soundtrack til bok

fredag 23. mars 2012 08:00

FuzzLogic -> Various artists: Listen, Whitey! The Sounds of Black Power

I fjor kom boken Listen, Whitey! av Pat Thomas, en dokumentasjon av kulturen som blomstret rundt Black Power bevegelsen i årene 1967-1974. Nå kommer Light in the Attic labelen med et tilhørende "soundtrack", hvor de har samlet et fint utvalg av relatert musikk og spoken-word innslag fra denne perioden. Som vanlig har LitA gjort seg flid med å dokumentere historen rundt artistene og låtene som er med, i form at et fyldig og informativt hefte, som i seg selv nesten er et godt nok argument for å gå til innkjøp av utgivelsen. Et annet godt argument er selve omslaget, med et stilig bilde av Huey Newton, en av grunnleggerne av Black Panther Party, som viser fram Bob Dylan sitt Highway 61 Revisited album. Ellers oser alt her av kvalitet, fra det tykke utbrettsomslaget til de strøkne vinylpressingene. Av det musikalske innholdet kan nevnes Bob Dylan (med singelen "George Jackson" i en akustisk utgave), Roy Harper ("I Hate The White Man"), Gil Scott-Heron ("Winter in America") og John Lennon & Yoko Ono ("Angela"), side ved side av hardtslående innslag fra for eksempel spoken-word pionerene The Last Poets ("Die Nigga"). LPen kan kjøpes hos Big Dipper eller Platekompaniet.

Diverse artister: Listen, Whitey! The Sounds of Black Power

Diverse artister: Head Music 2xLP ltd 750

Krautrock-samler fra Fruits de Mer

torsdag 22. mars 2012 08:00

FuzzLogic -> Various Artists: Head Music

Den britiske Fruits de Mer labelen er svært aktiv om dagen, og nå har labelen vokst seg så populær at de som driver den ikke lenger har tid til å behandle bestillinger selv. På en måte synd, men nå får folkene der mer tid til å jobbe med selve utgivelsene, og de ligger ikke på latsiden. Nå kommer en ny samle-LP kalt Head Music, og som alltid er det coverlåter det dreier seg om. Denne gangen er fokuset på krautrock og den sentrale tyske Brain labelen, som har 40-års jubileum i år. Artister som covres er blant andre Amon Düül, Tangerine Dream, Kraftwerk, Neu!, Can og Popol Vuh. De som bidrar med coverversjoner er nok mindre kjente navn for de fleste, men Bevis Frond og Vibravoid har jeg i hvert fall nevnt tidligere her på bloggen, to rimelig kjente navn innen psykedelia. Det kan vel også sies om Earthling Society. Sjekk Fruits de Mer sin egen presentasjon for komplett oversikt over alle bidrag. Skal du sikre deg et eksemplar av denne bør du ikke vente for lenge, FdM utgivelsene blir som regel revet bort fra hyllene. Slippes først i midten av april, men du bør forhåndsbestille nå, enten fra britiske Heyday eller nederlandske Shiny Beast.