Søk i bloggen

Sjangre i bloggen: ambient | blues | indie | eksperimentelt | elektronika | folk | garasjerock | hardrock | jazz | jazzrock | metal | pop | progrock | psykedelia | punk | rock | singer/songwriter

The Dogs: Dead Moon is my Heavy Metal 7" ltd 45!

Rå hyllest til Dead Moon

onsdag 14. mars 2012 08:00

The Dogs: Dead Moon is my Heavy Metal

The Dogs har tidligere sluppet to like ultralimiterte vinylsingler som forsvant etter få uker, og her om dagen forsynte Astma Records Big Dipper med et knippe av The Dogs sin singel nummer tre i rekken, også denne i et opplag på kun 45 nummererte eksemplarer. Denne gangen hyller de et av de store punk/garage bandene, Dead Moon, som nærmest hadde DIY som et sakrament, og ga ut en lang rekke med singler og album som er verdt å sjekke ut. Men begynn gjerne med DVDen Unknown Passage: Dead Moon Story som kom i 2007, så blir du kjent med et ekstremt sympatisk band med en genuin interesse for musikken, og en tilsvarende mangel på kommersielle motiver (i motsetning til for eksempel The White Stripes med sine ekstreme "marketing skills"). En fullt fortjent hyllest fra The Dogs, og en utgivelse du nesten bør kjøpe bare på grunn av den flotte tittelen, men låta gjør heller ikke skam på Dead Moon. De er priset høyt disse singlene, men de går nok unna uansett, så klikk deg over til Big Dipper og kjøp!

The Dogs: Dead Moon is my Heavy Metal

Deep Purple: Live At Montreux 2011 3xLP ltd 500

Lekkert og limitert fra Night of the Vinyl Dead

tirsdag 13. mars 2012 08:00

FuzzLogic -> Deep Purple: Live At Montreux 2011

Den italienske labelen Night of the Vinyl Dead har spesialisert seg på å gi ut metal/hardrock utgivelser som ofte ellers bare er tilgjengelig på CD. Utgivelsene er som regel lekre, ofte med spesielle omslag og farget vinyl, og nesten alltid utgitt i små og nummererte opplag. Live At Montreux 2011 kommer som trippel LP, og selvfølgelig på lilla (purple) vinyl. Utgivelsene på NOTVD forsvinner fort fra distributørene, og ender gjerne opp som dyre objekter på eBay, noe som sikkert også vil gjelde denne utgivelsen, som har slippdato 20. mars 2012. Kan forhåndsbestilles nå fra tyske High Roller Records (som bildene nedenfor er hentet fra), men vær kjapp.

Deep Purple: Live At Montreux 2011 3xLP Deep Purple: Live At Montreux 2011 3xLP

Per Ole Hagen: Norwegian Metal

In concert - katalog med 60 fotografier

mandag 12. mars 2012 08:00

Per Ole Hagen: Norwegian Metal

Utstillingen Norwegian Metal - In Concert åpner 30. mars i Galleri MAP i Oslo, men allerede nå er den trykte katalogen tilgjengelig i bokform fra Kolofon Forlag. Boken samler 60 bilder tatt av fotograf Per Ole Hagen fra NRK, og her er det mange blinkskudd fra konserter med for det meste norske ekstremmetal band, de fleste tatt i perioden 2008-2011. Det er lett å se at det visuelle uttrykket er viktig i metal, og norsk black metal har jo satt en ny standard her, noe Peter Beste dokumenterer i sin flotte fotobok True Norwegian Black Metal. Sammenlignet med det praktverket blir dette en mindre essensiell utgivelse, men det er en artig bok å bla i, uansett hva man måtte mene om metal sjangeren og dens sminke- og teaterfaktor. Kan bestilles direkte fra Kolofon eller fra Adlibris. NB: Galleri MAP har i disse dager en utstilling med Sister Rain, hvor de blant annet stiller ut bandets ulike vinylutgivelser, som ofte kom i små opplag, noen med omslag i silketrykk. Denne utstillingen varer til 18. mars, og inkluderer en konsert med bandet fredag 16. mars. Noe å få med seg hvis man har muligheten.

Ørkenkjøtt: Livets Frø/Profeten 7" ltd 200

Full metal spagat

fredag 09. mars 2012 08:00

FuzzLogic -> Ørkenkjøtt: Livets Frø

Det er lenge siden jeg har hørt et band i metalsjangeren ta for seg av andre sjangre på en så forfriskende og upretensiøs måte som Ørkenkjøtt gjør her på denne vinylsingelen. Utgivelsen er en smakebit på det kommende albumet Ønskediktet som slippes 23. mars på Nordic Records. Her går ekstremvokalen både høyt og lavt, men veksles med sang som kan minne om Seigmen, kanskje mest fordi de synger på norsk. Ellers spes det på med progressive avbrekk og en nesten schizofren variasjon, med for eksempel et kort flamenco-innslag i "Livets Frø", og "Profeten" avsluttes med seig tung bluesrock, en sjanger enkelte andre ekstrem-metall band knapt ville tatt i med ildtang, men Ørkenkjøtt skjemmes tydeligvis ikke over noe. Tøft og artig, jeg gleder meg til albumet. Singelen er produsert av Ihsahn (Emperor) og Heidi, som utgjør Mnemosyne Productions, kommer på Freshtea i 200 nummererte eksemplarer, og vil nok  forsvinne kjapt. Kan bestilles fra Tiger eller direkte fra Freshtea, mens Big Dipper for tiden ikke har noen eksemplarer inne.

Ørkenkjøtt: Livets Frø/Profeten

The Bevis Frond: Estate 7" ltd 500

Rå garagerock fra Nick Saloman sine arkiver

torsdag 08. mars 2012 08:00

FuzzLogic -> The Bevis Frond: Estate

The Bevis Frond aka Nick Saloman er en institusjon i britisk psykedelia med en lang katalog av utgivelser bak seg, de fleste på den utsøkte labelen Woronzow Records, som Saloman startet på begynnelsen av 80-tallet. Det har vært stille noen år fra The Bevis Frond og Woronzow, men i fjor fikk vi et gledelig comeback med det nye studioalbumet The Leaving Of London, og nå vinyl 7" EPen Estate, hvor vi får servert et knippe låter med virkelig rå garagerock. Ikke akkurat hi-fi produksjoner disse mono-opptakene som er plukket fra Saloman sitt arkiv. Lyd-estetisk befinner dette seg et sted mellom Dead Moon og norske The Dogs. Utgivelsen er limitert til 500 eksemplarer, kommer i et flott retro-utseende omslag, og kan bestilles fra utgiveren Respect Records via eBay. Du har kanskje noen måneder på deg før denne blir utsolgt, men jeg ville ikke ventet for lenge.

The Bevis Frond: Estate (front)

The Bevis Frond: Estate (back)

Shipwrecked: The Last Pagans LP

Hardcore for flere enn menigheten

onsdag 07. mars 2012 08:00

FuzzLogic -> Shipwrecked: The Last Pagans

Hardcore er ikke en sjanger jeg har så mye av i samlingen, jeg har nok mer sans for den første pønk bølgen før tempoet ble skrudd opp fire hakk, og det ble vanskelig å skille låtene fra hverandre. Men det finnes selvfølgelig hardcore-utgivelser som er både fengende og varierte nok til at også utenforstående kan ha glede av dem, og The Last Pagans er et slikt album. I bunn og grunn er dette bare rå rock'n'roll og ikke alt her går i breakneck tempo heller. Shipwrecked består blant andre av straight edge veteran Ollie Andersen (Onward), som har produsert albumet og spiller trommer. Resten av gjengen har navnene Klas, Jon og Joar, og Facebook-siden deres kan tyde på at dette er et norsk/svensk band. LPen er gitt ut på tyske Crucial Response Records, og kan bestilles derfra på henholdsvis svart og hvit vinyl. Prisen er så rimelig at du kan kjøpe 2 eksemplarer og likevel holde deg under tollgrensa.

Shipwrecked: The Last Pagans

Seid: Magic Handshake 2xLP ltd 500

Norsk spacerock på transparent italiensk vinyl

mandag 05. mars 2012 08:00

FuzzLogic -> Seid: Magic Handshake

Seid blir nesten for veteraner å regne i norsk space/progrock-sammenheng, men såvidt jeg vet er dette deres første albumutgivelse på vinyl. De slapp noen tidlige vinylsingler på 35g Records, mens debutalbumet Among The Monster Flowers Again fra 2002 først slippes på vinyl senere i år. Det ser vi selvfølgelig frem til, men i helga var det releaseparty for deres flunkende nye album Magic Handshake, og en stor takk til JP som skaffet meg dette vinyleksemplaret. Vinyl er selvfølgelig det optimale formatet for denne musikken, og italienske Black Widow Records har som vanlig gjort en lekker jobb med innpakningen. Utgaven jeg sitter med har sølvtrykk på forsiden, utbrettsomslag og lekre innercovre (med sopper av tekst, selvfølgelig) som matcher lablene på de gjennomsiktige LPene. Pressingene er strøkne, og førsteinntrykket av musikken innfridde forventningene jeg hadde etter å ha lest omtaler som disse fra Krakelurium og Gaffa. Hawkwind og norske We er naturlige referanser, men sjekk ut JP sin brede dekning av Seid i Luna Kafé for en grundig innføring i dette fine norske ensemblet.

04.04.12: Kan bestilles hos Big Dipper og Platekompaniet.

Seid: Magic Handshake

Jethro Tull: Thick As A Brick 2 CD+DVD

En oppfølger til den 40 år gamle progklassikeren

fredag 02. mars 2012 08:00

FuzzLogic -> Jethro Tull: Thick As A Brick 2

Thick As A Brick fra 1972 hylles av mange som et av progrockens store konseptalbum, og bør selvfølgelig finnes i platehyllene hos progrockfolket, og helst i en utgave som har den originale medfølgende avisen. Nå kommer Jethro Tull, eller rettere sagt hovedmannen Ian Anderson, med en oppfølger til albumet. Hva vi kan vente oss 40 år etter? Noe får vi vite i intervjuet hos Classic Rock Revisited, men det er vel greit å ikke skru forventningene alt for høyt, noe Anderson selv humoristisk avslutter intervjuet med: "Don't expect too much, I'm just a good talker". En liten skuffelse er det at gitarist Martin Barre ikke deltar, som sikkert er noe av grunnen til at albumet gis ut av "Jethro Tull's Ian Anderson". Uansett, dette blir et obligatorisk kjøp for min del, selv om det ikke er signalisert noen vinylutgivelse foreløpig, bare denne CD+DVD utgaven. Lyden er mikset av Steven Wilson fra Porcupine Tree, så forvent vellyd, spesielt fra 24-bit stereo miksene på DVDen. Kan forhåndsbestilles nå fra Burning Shed, hvor du også kan bestille en TAAB2 t-skjorte, men vurder i så fall separate bestillinger for å unngå å havne over tollgrensa.