Søk i bloggen

Sjangre i bloggen: ambient | blues | indie | eksperimentelt | elektronika | folk | garasjerock | hardrock | jazz | jazzrock | metal | pop | progrock | psykedelia | punk | rock | singer/songwriter

Raga Rockers: Fritt Liv 2xLP ltd 500?

Raga Rockers live må jo bli bra

fredag 16. mars 2012 20:10

FuzzLogic -> Raga Rockers: Fritt Liv

Mange har nok fått med seg denne allerede, men en norsk dobbel live LP fra et av Norges største rockeband bør ikke forbigås i stillhet på en vinylblogg. Flere av mine favorittalbum er doble live-LPer, og det er alltid fint å se nye utgivelser på dette til tider utskjelte formatet. En av grunnene til det var vel at det etter hvert gikk inflasjon i lange og uinteressante soloer, men Raga Rockers driver jo ikke med slikt. Opptakene er fra 4. desember 2010, en konsert som også markerte slutten for konsertstedet Garage i Oslo, og Raga Rockers kjører gjennom mange av sine beste låter. Albumet har da også fått strålende omtaler, som for eksempel fra Musikknyheter. Kan bestilles fra Big Dipper, Tiger, The Garden eller Platekompaniet. I følge Big Dipper er utgivelsen begrenset til 500 eksemplarer. Jeg har ikke sett dette nevnt andre steder, men hvis det stemmer kan utgivelsen etter hvert komme til å bli et lite samleobjekt.

Storm Corrosion: s/t 2xLP forhåndsbestilling

Opeth + Porcupine Tree = ...?

torsdag 15. mars 2012 08:00

FuzzLogic -> Storm Corrosion: Storm Corrosion

Storm Corrosion er navnet prosjektet mellom Steven Wilson og Mikael Åkerfeldt har fått. Hovedpersoner i henholdsvis Porcupine Tree og Opeth, to band med ganske ulike utgansgpunkt (psykedelia og ekstremmetal), men som gradvis har nærmet seg hverandre, Porcupine Tree mot progmetal (i en periode), og Opeth mot atmosfærisk progrock. Og det er kanskje det siste vi kan forvente oss av dette samarbeidet? Eller kanskje vil de overraske oss, som det sies i pressemeldingene fra Roadrunner? Uansett, for en som liker begge bandene er dette noe å se frem til. Slippdato er 7. mai, og en "collector's edition" dobbelt-LP kan nå forhåndsbestilles her. Vil du ha bare CD eller CD/Blu-Ray utgaven av albumet, kan dette forhåndsbestilles fra Burning Shed. Ikke så mange lydsnutter å finne foreløpig, men følg med på Storm Corrosion sin Facebook side. Sjekk også ut denne uoffisielle Storm Corrosion teaseren på YouTube, høres veldig lovende ut!

The Dogs: Dead Moon is my Heavy Metal 7" ltd 45!

Rå hyllest til Dead Moon

onsdag 14. mars 2012 08:00

The Dogs: Dead Moon is my Heavy Metal

The Dogs har tidligere sluppet to like ultralimiterte vinylsingler som forsvant etter få uker, og her om dagen forsynte Astma Records Big Dipper med et knippe av The Dogs sin singel nummer tre i rekken, også denne i et opplag på kun 45 nummererte eksemplarer. Denne gangen hyller de et av de store punk/garage bandene, Dead Moon, som nærmest hadde DIY som et sakrament, og ga ut en lang rekke med singler og album som er verdt å sjekke ut. Men begynn gjerne med DVDen Unknown Passage: Dead Moon Story som kom i 2007, så blir du kjent med et ekstremt sympatisk band med en genuin interesse for musikken, og en tilsvarende mangel på kommersielle motiver (i motsetning til for eksempel The White Stripes med sine ekstreme "marketing skills"). En fullt fortjent hyllest fra The Dogs, og en utgivelse du nesten bør kjøpe bare på grunn av den flotte tittelen, men låta gjør heller ikke skam på Dead Moon. De er priset høyt disse singlene, men de går nok unna uansett, så klikk deg over til Big Dipper og kjøp!

The Dogs: Dead Moon is my Heavy Metal

Deep Purple: Live At Montreux 2011 3xLP ltd 500

Lekkert og limitert fra Night of the Vinyl Dead

tirsdag 13. mars 2012 08:00

FuzzLogic -> Deep Purple: Live At Montreux 2011

Den italienske labelen Night of the Vinyl Dead har spesialisert seg på å gi ut metal/hardrock utgivelser som ofte ellers bare er tilgjengelig på CD. Utgivelsene er som regel lekre, ofte med spesielle omslag og farget vinyl, og nesten alltid utgitt i små og nummererte opplag. Live At Montreux 2011 kommer som trippel LP, og selvfølgelig på lilla (purple) vinyl. Utgivelsene på NOTVD forsvinner fort fra distributørene, og ender gjerne opp som dyre objekter på eBay, noe som sikkert også vil gjelde denne utgivelsen, som har slippdato 20. mars 2012. Kan forhåndsbestilles nå fra tyske High Roller Records (som bildene nedenfor er hentet fra), men vær kjapp.

Deep Purple: Live At Montreux 2011 3xLP Deep Purple: Live At Montreux 2011 3xLP

Per Ole Hagen: Norwegian Metal

In concert - katalog med 60 fotografier

mandag 12. mars 2012 08:00

Per Ole Hagen: Norwegian Metal

Utstillingen Norwegian Metal - In Concert åpner 30. mars i Galleri MAP i Oslo, men allerede nå er den trykte katalogen tilgjengelig i bokform fra Kolofon Forlag. Boken samler 60 bilder tatt av fotograf Per Ole Hagen fra NRK, og her er det mange blinkskudd fra konserter med for det meste norske ekstremmetal band, de fleste tatt i perioden 2008-2011. Det er lett å se at det visuelle uttrykket er viktig i metal, og norsk black metal har jo satt en ny standard her, noe Peter Beste dokumenterer i sin flotte fotobok True Norwegian Black Metal. Sammenlignet med det praktverket blir dette en mindre essensiell utgivelse, men det er en artig bok å bla i, uansett hva man måtte mene om metal sjangeren og dens sminke- og teaterfaktor. Kan bestilles direkte fra Kolofon eller fra Adlibris. NB: Galleri MAP har i disse dager en utstilling med Sister Rain, hvor de blant annet stiller ut bandets ulike vinylutgivelser, som ofte kom i små opplag, noen med omslag i silketrykk. Denne utstillingen varer til 18. mars, og inkluderer en konsert med bandet fredag 16. mars. Noe å få med seg hvis man har muligheten.

Ørkenkjøtt: Livets Frø/Profeten 7" ltd 200

Full metal spagat

fredag 09. mars 2012 08:00

FuzzLogic -> Ørkenkjøtt: Livets Frø

Det er lenge siden jeg har hørt et band i metalsjangeren ta for seg av andre sjangre på en så forfriskende og upretensiøs måte som Ørkenkjøtt gjør her på denne vinylsingelen. Utgivelsen er en smakebit på det kommende albumet Ønskediktet som slippes 23. mars på Nordic Records. Her går ekstremvokalen både høyt og lavt, men veksles med sang som kan minne om Seigmen, kanskje mest fordi de synger på norsk. Ellers spes det på med progressive avbrekk og en nesten schizofren variasjon, med for eksempel et kort flamenco-innslag i "Livets Frø", og "Profeten" avsluttes med seig tung bluesrock, en sjanger enkelte andre ekstrem-metall band knapt ville tatt i med ildtang, men Ørkenkjøtt skjemmes tydeligvis ikke over noe. Tøft og artig, jeg gleder meg til albumet. Singelen er produsert av Ihsahn (Emperor) og Heidi, som utgjør Mnemosyne Productions, kommer på Freshtea i 200 nummererte eksemplarer, og vil nok  forsvinne kjapt. Kan bestilles fra Tiger eller direkte fra Freshtea, mens Big Dipper for tiden ikke har noen eksemplarer inne.

Ørkenkjøtt: Livets Frø/Profeten

The Bevis Frond: Estate 7" ltd 500

Rå garagerock fra Nick Saloman sine arkiver

torsdag 08. mars 2012 08:00

FuzzLogic -> The Bevis Frond: Estate

The Bevis Frond aka Nick Saloman er en institusjon i britisk psykedelia med en lang katalog av utgivelser bak seg, de fleste på den utsøkte labelen Woronzow Records, som Saloman startet på begynnelsen av 80-tallet. Det har vært stille noen år fra The Bevis Frond og Woronzow, men i fjor fikk vi et gledelig comeback med det nye studioalbumet The Leaving Of London, og nå vinyl 7" EPen Estate, hvor vi får servert et knippe låter med virkelig rå garagerock. Ikke akkurat hi-fi produksjoner disse mono-opptakene som er plukket fra Saloman sitt arkiv. Lyd-estetisk befinner dette seg et sted mellom Dead Moon og norske The Dogs. Utgivelsen er limitert til 500 eksemplarer, kommer i et flott retro-utseende omslag, og kan bestilles fra utgiveren Respect Records via eBay. Du har kanskje noen måneder på deg før denne blir utsolgt, men jeg ville ikke ventet for lenge.

The Bevis Frond: Estate (front)

The Bevis Frond: Estate (back)

Shipwrecked: The Last Pagans LP

Hardcore for flere enn menigheten

onsdag 07. mars 2012 08:00

FuzzLogic -> Shipwrecked: The Last Pagans

Hardcore er ikke en sjanger jeg har så mye av i samlingen, jeg har nok mer sans for den første pønk bølgen før tempoet ble skrudd opp fire hakk, og det ble vanskelig å skille låtene fra hverandre. Men det finnes selvfølgelig hardcore-utgivelser som er både fengende og varierte nok til at også utenforstående kan ha glede av dem, og The Last Pagans er et slikt album. I bunn og grunn er dette bare rå rock'n'roll og ikke alt her går i breakneck tempo heller. Shipwrecked består blant andre av straight edge veteran Ollie Andersen (Onward), som har produsert albumet og spiller trommer. Resten av gjengen har navnene Klas, Jon og Joar, og Facebook-siden deres kan tyde på at dette er et norsk/svensk band. LPen er gitt ut på tyske Crucial Response Records, og kan bestilles derfra på henholdsvis svart og hvit vinyl. Prisen er så rimelig at du kan kjøpe 2 eksemplarer og likevel holde deg under tollgrensa.

Shipwrecked: The Last Pagans