Søk i bloggen

Sjangre i bloggen: ambient | blues | indie | eksperimentelt | elektronika | folk | garasjerock | hardrock | jazz | jazzrock | metal | pop | progrock | psykedelia | punk | rock | singer/songwriter

Jethro Tull: Thick As A Brick 2 CD+DVD

En oppfølger til den 40 år gamle progklassikeren

fredag 02. mars 2012 08:00

FuzzLogic -> Jethro Tull: Thick As A Brick 2

Thick As A Brick fra 1972 hylles av mange som et av progrockens store konseptalbum, og bør selvfølgelig finnes i platehyllene hos progrockfolket, og helst i en utgave som har den originale medfølgende avisen. Nå kommer Jethro Tull, eller rettere sagt hovedmannen Ian Anderson, med en oppfølger til albumet. Hva vi kan vente oss 40 år etter? Noe får vi vite i intervjuet hos Classic Rock Revisited, men det er vel greit å ikke skru forventningene alt for høyt, noe Anderson selv humoristisk avslutter intervjuet med: "Don't expect too much, I'm just a good talker". En liten skuffelse er det at gitarist Martin Barre ikke deltar, som sikkert er noe av grunnen til at albumet gis ut av "Jethro Tull's Ian Anderson". Uansett, dette blir et obligatorisk kjøp for min del, selv om det ikke er signalisert noen vinylutgivelse foreløpig, bare denne CD+DVD utgaven. Lyden er mikset av Steven Wilson fra Porcupine Tree, så forvent vellyd, spesielt fra 24-bit stereo miksene på DVDen. Kan forhåndsbestilles nå fra Burning Shed, hvor du også kan bestille en TAAB2 t-skjorte, men vurder i så fall separate bestillinger for å unngå å havne over tollgrensa.

The Carburetors: Don't Touch The Flame 4x7" ltd

Kick Me Records tar en Melodi Grand Prix spessial

torsdag 01. mars 2012 08:00

FuzzLogic -> Carburetors: Don't Touch The Flame FuzzLogic -> Carburetors: Don't Touch The Flame

Vinyllabelen Kick Me Records sine første utgivelser var nettopp The Carburetors, og senere kom Jokke (Nykter og Trygge Oslo) og en lang rekke med Backstreet Girls LPer. Flotte saker har det vært hele veien, gjerne med ulike varianter for samlere, og det kommer derfor ikke som noen stor overraskelse at vi får hele 4 ulike utgaver av vinylsingelen med MPG-låta til The Carburetors. Utgaven på rosa vinyl har en singback versjon av "Don't Touch The Flame" på B-siden (500 eksemplarer), mens de øvrige tre (på henholdsvis rød, hvit og blå vinyl) kommer med låten "Bullet" på baksiden og er presset i 250 eksemplarer hver. Nå har ikke jeg hørt "Bullet", men jeg var nok ikke så begeistret for MPG-bidraget at jeg kommer til å hive meg over alle variantene her. Dette er også såpass mange pressede eksemplarer totalt at samlemarkedet sannsynligvis vil forbli mettet en god stund. Kan kjøpes hos Big Dipper eller The Garden.

Stone Breath: The Ætheric Lamp LP ltd 50

Amerikanske neofolk-veteraner med lekkert silketrykk

onsdag 29. februar 2012 08:00

FuzzLogic -> Stone Breath: The Ætheric Lamp

Jeg skal ikke skryte på meg at jeg kjenner verken sjangeren neofolk eller Stone Breath sin diskografi spesielt godt, men etter det jeg har hørt så langt er dette et band jeg vil sjekke ut utgivelsene til, enten man kaller det neo-/acid-/strange-folk eller noe annet. Nå er nok ikke denne splitutgivelsen med Mike Seed / Language Of Light det beste startpunktet, da bør man heller starte fra begynnelsen, for kuttene fra Stone Breath på The Ætheric Lamp er ganske monoton og repetitiv akustisk klimpring inspirert av østens toner. Men tar du deg tid, er både Stone Breath og Mike Seed sine saker her verdt en lytt, er du av den utålmodige typen bør du stå over. Ellers er de fleste av Stone Breath sine tidligere utgivelser tilgjengelige, mest på CD, men det er CD-utgivelser av den flotte typen med spesielle pappomslag. The Ætheric Lamp kommer i en regulær vinylutgave limitert til 300, og denne med silketrykk limitert til 50, også den til en hyggelig pris, så raska på. Kan bestilles fra AntiClock Records. (Og da kan du for eksempel ta med Temple Music sin Children of the Sun CD, som også er limitert til 50 eksemparer og har håndmalte omslag, for en samlet pris godt under tollgrensa.)

Stone Breath: The Ætheric Lamp

Barry Adamson: I Will Set You Free LP

Nytt soloalbum fra Magazine/Bad Seeds bassisten

tirsdag 28. februar 2012 08:00

FuzzLogic -> Barry Adamson: I Will Set You Free Barry Adamson var bassist i såpass legendariske sammenhenger som Magazine og Nick Cave sine Bad Seeds, og de som av den grunn har valgt å følge hans videre solokarriere har sjelden blitt skuffet. Ikke alle hans soloalbum har vært like interessante, eller rettere sagt, det finnes en del bra på de fleste albumene. Stilarter blandes friskt og filmmusikk, det cinematiske, har ofte vært et element, uavhengig om det dreier seg om genuine soundtracks eller ikke. I Will Set You Free har stort sett blitt positivt mottatt, som i omtalen fra BBC, hvor du også høre lydsnutter av alle låtene. Albumet kan bestilles for eksempel fra Amazon UK, eller fra Adamsons eget nettsted, hvor de også tilbyr en "premium bundle" limitert til 25 eksemplarer,som blant annet inneholder en signert vinyl testpressing.

Meta Forever: Emerald Mindgames Part One 7"

Første del av single-trilogi

mandag 27. februar 2012 08:00

FuzzLogic -> Meta Forever: Emerald Mindgames Part One

Det er gledelig å se at også Metronomicon Audio gir ut vinyl! Meta Forever slapp sitt flotte debutalbum Astroid Antics i 2006, en eventyrlig reise gjennom fiktive galakser ledsaget av snurrig DIY pop. Det medfølgende astroidekartet til den CD-utgivelsen hadde gjort seg utrolig bra på innsiden av et utbrettsomslag i LP-format. Men nå er de tilbake, denne gangen med en vinylsingle trilogi! Emerald Mindgames Part One viderefører de musikalske ideene fra Astroid Antics, samtidig som kvaliteten på selve lydproduksjonen er bedre. Meta Forever er noe av det beste Metronomicon har å by på, så her er det bare å henge seg på! Kan bestilles fra Metronomicon, hvor du også kan lytte på alle de fire sporene.

Meta Forever: Emerald Mindgames Part One

This is Music Inc.: Krasnapolis LP+CD

Et av fjorårets beste norske album

fredag 24. februar 2012 08:00

FuzzLogic -> This is Music inc.: Krasnapolis

Bare flaks at jeg dumpet borti denne mens jeg kikket gjennom vinylnyheter fra Tiger. Beskrivelsen der gjorde meg nysgjerrig, og etter å ha lest omtalen til Øyvind Rones hos Groove, ble det innkjøp. Han sammenligner Krasnapolis med John Frusciante sitt album To Record Only Water For Ten Days, ikke dumt. Albumene har klare likhetstrekk, men er samtidig ganske ulike. Begge inneholder tildels udefinerbar musikk (indie/pop/DIY/elektronika/++), litt mørkt og passe eksperimentelt, men tidvis fengende. Der Frusciante bruker sin nedgravde rytmeboks, høres Krasnapolis litt mer organisk ut, og det er også et mer variert album sjangermessig, men begge har gått egne veier for å finne en alterantiv gromlyd. Jeg er usikker på hvem medlemmene i This is Music Inc. er, men tydeligvis har et par av dem tilknytning til Årabrot, og Jon Øvstedal nevnes som sentral i Groove omtalen. Helt klart en av fjorårets mest interessante norske utgivelser. LPen kommer med plakat og CD, og kan bestilles fra Tiger.

This is Music inc.: Krasnapolis

Rain: Norsk Suite LP ltd 500

Klar for forhåndsbestilling fra Shadoks

onsdag 22. februar 2012 08:00

FuzzLogic -> Rain: Norsk Suite

Shadoks sin kommende utgivelse med Rain som nå er gitt tittelen Norsk Suite, slippes i mars, og kan nå forhåndsbestilles. Big Dipper vil garantert ta inn denne, og det skulle forundre meg mye om ikke dette blir en av årets store retro-begivenheter i norsk sammenheng. Rain fikk aldri gitt ut albumet de hadde store planer om, men opptakene ser nå heldigvis dagens lys. Skal vi tro Shadoks sin forhåndsomtale er det bare å glede seg, og smakebiten de har lagt ut lover riktig bra, og har blant annet en ganske spennende bruk av fiolin! Mens vi venter kan vi lese historien om Rain i dette intervjuet med Åsmund Feidje.

Jethro Tull: Nothing Is Easy 2xLP ltd 1000

Live Isle Of Wight 1970 på vinyl

mandag 20. februar 2012 08:00

FuzzLogic -> Jethro Tull: Nothing is Easy

Isle of Wight i 1970 var i sin tid verdens største festival, og huskes også for at det var noe av det siste vi hørte fra Jimi Hendrix. Jethro Tull hadde ennå ikke funnet fram til sin mer progressive stil, men opptaket fra Isle of Wight er en fin dokumentasjon på hva de var gode for før Aqualung. Nothing Is Easy ble etter det jeg kan se gitt ut i 2004 på CD av Eagle Records, men nå kommer utgivelsen på vinyl fra Back On Black. Kvaliteten på vinylpressingene fra denne UK-labelen var litt variabel i starten, men jeg har inntrykk av at den har tatt seg opp nå, og denne utgivelsen på 180 grams vinyl har strøkne pressinger. Lydkvaliteten er OK, og sannsynligvis verken bedre eller dårligere enn den eksisterende CD-utgivelsen. Utgivelsen er limitert til 1000 eksemplarer og kan bestilles fra Burning Shed eller Platekompaniet.

Jethro Tull: Nothing Is Easy 2xLP