Søk i bloggen

Sjangre i bloggen: ambient | blues | indie | eksperimentelt | elektronika | folk | garasjerock | hardrock | jazz | jazzrock | metal | pop | progrock | psykedelia | punk | rock | singer/songwriter

Meta Forever: Emerald Mindgames Part One 7"

Første del av single-trilogi

mandag 27. februar 2012 08:00

FuzzLogic -> Meta Forever: Emerald Mindgames Part One

Det er gledelig å se at også Metronomicon Audio gir ut vinyl! Meta Forever slapp sitt flotte debutalbum Astroid Antics i 2006, en eventyrlig reise gjennom fiktive galakser ledsaget av snurrig DIY pop. Det medfølgende astroidekartet til den CD-utgivelsen hadde gjort seg utrolig bra på innsiden av et utbrettsomslag i LP-format. Men nå er de tilbake, denne gangen med en vinylsingle trilogi! Emerald Mindgames Part One viderefører de musikalske ideene fra Astroid Antics, samtidig som kvaliteten på selve lydproduksjonen er bedre. Meta Forever er noe av det beste Metronomicon har å by på, så her er det bare å henge seg på! Kan bestilles fra Metronomicon, hvor du også kan lytte på alle de fire sporene.

Meta Forever: Emerald Mindgames Part One

This is Music Inc.: Krasnapolis LP+CD

Et av fjorårets beste norske album

fredag 24. februar 2012 08:00

FuzzLogic -> This is Music inc.: Krasnapolis

Bare flaks at jeg dumpet borti denne mens jeg kikket gjennom vinylnyheter fra Tiger. Beskrivelsen der gjorde meg nysgjerrig, og etter å ha lest omtalen til Øyvind Rones hos Groove, ble det innkjøp. Han sammenligner Krasnapolis med John Frusciante sitt album To Record Only Water For Ten Days, ikke dumt. Albumene har klare likhetstrekk, men er samtidig ganske ulike. Begge inneholder tildels udefinerbar musikk (indie/pop/DIY/elektronika/++), litt mørkt og passe eksperimentelt, men tidvis fengende. Der Frusciante bruker sin nedgravde rytmeboks, høres Krasnapolis litt mer organisk ut, og det er også et mer variert album sjangermessig, men begge har gått egne veier for å finne en alterantiv gromlyd. Jeg er usikker på hvem medlemmene i This is Music Inc. er, men tydeligvis har et par av dem tilknytning til Årabrot, og Jon Øvstedal nevnes som sentral i Groove omtalen. Helt klart en av fjorårets mest interessante norske utgivelser. LPen kommer med plakat og CD, og kan bestilles fra Tiger.

This is Music inc.: Krasnapolis

Rain: Norsk Suite LP ltd 500

Klar for forhåndsbestilling fra Shadoks

onsdag 22. februar 2012 08:00

FuzzLogic -> Rain: Norsk Suite

Shadoks sin kommende utgivelse med Rain som nå er gitt tittelen Norsk Suite, slippes i mars, og kan nå forhåndsbestilles. Big Dipper vil garantert ta inn denne, og det skulle forundre meg mye om ikke dette blir en av årets store retro-begivenheter i norsk sammenheng. Rain fikk aldri gitt ut albumet de hadde store planer om, men opptakene ser nå heldigvis dagens lys. Skal vi tro Shadoks sin forhåndsomtale er det bare å glede seg, og smakebiten de har lagt ut lover riktig bra, og har blant annet en ganske spennende bruk av fiolin! Mens vi venter kan vi lese historien om Rain i dette intervjuet med Åsmund Feidje.

Jethro Tull: Nothing Is Easy 2xLP ltd 1000

Live Isle Of Wight 1970 på vinyl

mandag 20. februar 2012 08:00

FuzzLogic -> Jethro Tull: Nothing is Easy

Isle of Wight i 1970 var i sin tid verdens største festival, og huskes også for at det var noe av det siste vi hørte fra Jimi Hendrix. Jethro Tull hadde ennå ikke funnet fram til sin mer progressive stil, men opptaket fra Isle of Wight er en fin dokumentasjon på hva de var gode for før Aqualung. Nothing Is Easy ble etter det jeg kan se gitt ut i 2004 på CD av Eagle Records, men nå kommer utgivelsen på vinyl fra Back On Black. Kvaliteten på vinylpressingene fra denne UK-labelen var litt variabel i starten, men jeg har inntrykk av at den har tatt seg opp nå, og denne utgivelsen på 180 grams vinyl har strøkne pressinger. Lydkvaliteten er OK, og sannsynligvis verken bedre eller dårligere enn den eksisterende CD-utgivelsen. Utgivelsen er limitert til 1000 eksemplarer og kan bestilles fra Burning Shed eller Platekompaniet.

Jethro Tull: Nothing Is Easy 2xLP

Of Montreal: Paralytic Stalks 2xLP ltd 1500 rosa vinyl

Som vanlig en fargerik utgivelse på alle måter

lørdag 18. februar 2012 08:00

FuzzLogic -> Of Montreal: Paralytic Stalks

Produktive Of Montreal fra Athens, Georgia har sluppet sitt nye album Paralytic Stalks, og som vanlig får vi en solid dose med psykedelisk krusedull indie-pop, og selvfølgelig en vinylutgave som er om mulig enda mer fargerik enn musikken. Vinylutgivelsene til Of Montreal har alltid vært visuelle opplevelser i seg selv, og Paralytic Stalks er ikke noe unntak. Utbrettsomslaget er et fargefyrverkeri, det er til og med farge på innsiden av lommene, og selvfølgelig følger en plakat med. Og da hører farget vinyl også med: rosa (fuchsia) vinyl er limitert til 1500 eksemplarer og kan bestilles bare fra Polyvinyl, hvor du også kan velge svart vinyl om du ønsker det. En variant på gul vinyl (nesten den peneste varianten, men ikke med noe oppgitt opplagstall) kan bestilles fra Big DipperTiger eller The Garden. Det er sannsynligvis den varianten Platekompaniet også har inne, men de opplyser ikke om farge.

Of Montreal: Paralytic Stalks

Ulver: Themes From William Blake's ... 2xLP ltd 1000

Endelig på vinyl fra Jester

fredag 17. februar 2012 08:00

FuzzLogic -> Ulver: Themes From William Blake's The Marriage Of Heaven And Hell

Ulver har vært innom flere ulike sjangre gjennom sin snart 20 år lange karriere, men for meg står Themes From William Blake's: Marriage of Heaven fra 1998 som et soleklart høydepunkt. Med utgangspunkt i Blake sine ikke akkurat lett fordøyelige tekster, har de skapt en dyster bauta hvor elektronika møter metal i en slags dystopisk rock-opera. Mye å ta inn på en gang, og spesielt tekstene kan det være en utfordring å følge med på, som også i vinylutgaven ser ut til å være gjengitt som en eneste lang strøm. Jester Records har nå begynt å gi ut Ulver sine tidligere utgivelser på vinyl, men de slippes uten noe særlig oppmerksomhet i Norge. Ingen info hos Jester, og som de tidligere nyutgivelsene av Perdition City og Shadows of the Sun, en utfordring både å få vite om, og å få tak i, hvis du for eksempel ikke følger med hos Neuropa Records, hvor albumet kan bestilles. Her hjemme har Big Dipper tatt inn LPen, sikker ikke mange eksemplarer. Tatt i betraktning den store interessen internasjonalt for Ulver vinyl, vil nok opplaget på 1000 gå unna. Men når det er sagt: Jester presset opp 500 ekstra eksemplarer av Perdition City, som var identisk med det første opplaget som det ble sagt skulle være limitert til 500 eksemplarer, og det er jo en litt ufin ting å gjøre.

PELbO: Waltz 3x CD singler ltd 30

Ultralimitert med Egil Olsen, Kråkesølv og Bendik

torsdag 16. februar 2012 08:00

PELbO: Waltz + Egil Olsen PELbO: Waltz + Kråkesølv PELbO: Waltz + Bendik

PELbO er en spennende norsk trio med opphav fra jazzmiljøet i Trondheim, men strekker seg langt utover et tradisjonelt jazzbegrep, inn i flytende elektronika-pop med tuba og vakker vokal. Deres to album, det selvtitulerte fra 2010, og Days Of Transcendence fra i fjor, er begge verdt å sjekke ut. Disse tre CD-utgivelsene av singelen "Waltz" fra Days Of Transcendence ble gitt ut i fjor i tre ulike utgaver, i 30 eksemplarer, hver av dem med et kutt hvor andre artister gjør sine versjoner av andre låter fra Days Of Transcendence: Egil Olsen med "Stories For Kalimba", Kråkesølv med "We Call This Ours" og bandet Bendik med "Reine Hjerta". Utgivelsene kommer i nummererte pappomslag med håndskrevne hilsener fra PELbO, og ble bortbestilt fra Riot Factory i løpet av en dag. Du kan fremdeles bestille dem fra Tiger, men vær kjapp, de har svært få eksemplarer igjen!

PELbO: Waltz CD singler PELbO: Waltz CD singler

Jack White: Love Interruption 7" ltd 300

Forsmak på det kommende soloalbumet

onsdag 15. februar 2012 08:00

FuzzLogic -> Jack White: Love Interruption

Jack White fra The White Stripes slipper sitt soloalbum Blunderbuss i april, og første singel fra albumet er allerede ute. Låten "Love Interruption" er en ganske streit blues/pop låt, kanskje ikke så veldig spennende, og b-siden "Machine Gun Silhouette" finner du kanskje på nettet hvis du leter litt, men offisielt er den vel ikke sluppet der pr. i dag. En litt skuffende smakebit til tross, albumet må sjekkes ut når det kommer. Som vanlig slipper Third Man Records singelen i ulike utgaver. Den regulære på svart vinyl kan alle bestille (10 dollar inkludert porto til Norge), mens den trefargede varianten trykkes i kun 300 eksemplarer. Av disse blir 100 eksemplarer blir lagt ut for salg i den butikken til Third Man i Nashville, mens 50 av eksemplarene vil bli fordelt tilfeldig til de som bestiller singelen fra nettbutikken til Third Man Records. I praksis betyr vel det at for norske fans blir eBay det mest realistiske alternativet.

15.03.12: Kan nå bestilles fra Big Dipper.