Søk i bloggen

Sjangre i bloggen: ambient | blues | indie | eksperimentelt | elektronika | folk | garasjerock | hardrock | jazz | jazzrock | metal | pop | progrock | psykedelia | punk | rock | singer/songwriter

Jethro Tull: Nothing Is Easy 2xLP ltd 1000

Live Isle Of Wight 1970 på vinyl

mandag 20. februar 2012 08:00

FuzzLogic -> Jethro Tull: Nothing is Easy

Isle of Wight i 1970 var i sin tid verdens største festival, og huskes også for at det var noe av det siste vi hørte fra Jimi Hendrix. Jethro Tull hadde ennå ikke funnet fram til sin mer progressive stil, men opptaket fra Isle of Wight er en fin dokumentasjon på hva de var gode for før Aqualung. Nothing Is Easy ble etter det jeg kan se gitt ut i 2004 på CD av Eagle Records, men nå kommer utgivelsen på vinyl fra Back On Black. Kvaliteten på vinylpressingene fra denne UK-labelen var litt variabel i starten, men jeg har inntrykk av at den har tatt seg opp nå, og denne utgivelsen på 180 grams vinyl har strøkne pressinger. Lydkvaliteten er OK, og sannsynligvis verken bedre eller dårligere enn den eksisterende CD-utgivelsen. Utgivelsen er limitert til 1000 eksemplarer og kan bestilles fra Burning Shed eller Platekompaniet.

Jethro Tull: Nothing Is Easy 2xLP

Of Montreal: Paralytic Stalks 2xLP ltd 1500 rosa vinyl

Som vanlig en fargerik utgivelse på alle måter

lørdag 18. februar 2012 08:00

FuzzLogic -> Of Montreal: Paralytic Stalks

Produktive Of Montreal fra Athens, Georgia har sluppet sitt nye album Paralytic Stalks, og som vanlig får vi en solid dose med psykedelisk krusedull indie-pop, og selvfølgelig en vinylutgave som er om mulig enda mer fargerik enn musikken. Vinylutgivelsene til Of Montreal har alltid vært visuelle opplevelser i seg selv, og Paralytic Stalks er ikke noe unntak. Utbrettsomslaget er et fargefyrverkeri, det er til og med farge på innsiden av lommene, og selvfølgelig følger en plakat med. Og da hører farget vinyl også med: rosa (fuchsia) vinyl er limitert til 1500 eksemplarer og kan bestilles bare fra Polyvinyl, hvor du også kan velge svart vinyl om du ønsker det. En variant på gul vinyl (nesten den peneste varianten, men ikke med noe oppgitt opplagstall) kan bestilles fra Big DipperTiger eller The Garden. Det er sannsynligvis den varianten Platekompaniet også har inne, men de opplyser ikke om farge.

Of Montreal: Paralytic Stalks

Ulver: Themes From William Blake's ... 2xLP ltd 1000

Endelig på vinyl fra Jester

fredag 17. februar 2012 08:00

FuzzLogic -> Ulver: Themes From William Blake's The Marriage Of Heaven And Hell

Ulver har vært innom flere ulike sjangre gjennom sin snart 20 år lange karriere, men for meg står Themes From William Blake's: Marriage of Heaven fra 1998 som et soleklart høydepunkt. Med utgangspunkt i Blake sine ikke akkurat lett fordøyelige tekster, har de skapt en dyster bauta hvor elektronika møter metal i en slags dystopisk rock-opera. Mye å ta inn på en gang, og spesielt tekstene kan det være en utfordring å følge med på, som også i vinylutgaven ser ut til å være gjengitt som en eneste lang strøm. Jester Records har nå begynt å gi ut Ulver sine tidligere utgivelser på vinyl, men de slippes uten noe særlig oppmerksomhet i Norge. Ingen info hos Jester, og som de tidligere nyutgivelsene av Perdition City og Shadows of the Sun, en utfordring både å få vite om, og å få tak i, hvis du for eksempel ikke følger med hos Neuropa Records, hvor albumet kan bestilles. Her hjemme har Big Dipper tatt inn LPen, sikker ikke mange eksemplarer. Tatt i betraktning den store interessen internasjonalt for Ulver vinyl, vil nok opplaget på 1000 gå unna. Men når det er sagt: Jester presset opp 500 ekstra eksemplarer av Perdition City, som var identisk med det første opplaget som det ble sagt skulle være limitert til 500 eksemplarer, og det er jo en litt ufin ting å gjøre.

PELbO: Waltz 3x CD singler ltd 30

Ultralimitert med Egil Olsen, Kråkesølv og Bendik

torsdag 16. februar 2012 08:00

PELbO: Waltz + Egil Olsen PELbO: Waltz + Kråkesølv PELbO: Waltz + Bendik

PELbO er en spennende norsk trio med opphav fra jazzmiljøet i Trondheim, men strekker seg langt utover et tradisjonelt jazzbegrep, inn i flytende elektronika-pop med tuba og vakker vokal. Deres to album, det selvtitulerte fra 2010, og Days Of Transcendence fra i fjor, er begge verdt å sjekke ut. Disse tre CD-utgivelsene av singelen "Waltz" fra Days Of Transcendence ble gitt ut i fjor i tre ulike utgaver, i 30 eksemplarer, hver av dem med et kutt hvor andre artister gjør sine versjoner av andre låter fra Days Of Transcendence: Egil Olsen med "Stories For Kalimba", Kråkesølv med "We Call This Ours" og bandet Bendik med "Reine Hjerta". Utgivelsene kommer i nummererte pappomslag med håndskrevne hilsener fra PELbO, og ble bortbestilt fra Riot Factory i løpet av en dag. Du kan fremdeles bestille dem fra Tiger, men vær kjapp, de har svært få eksemplarer igjen!

PELbO: Waltz CD singler PELbO: Waltz CD singler

Jack White: Love Interruption 7" ltd 300

Forsmak på det kommende soloalbumet

onsdag 15. februar 2012 08:00

FuzzLogic -> Jack White: Love Interruption

Jack White fra The White Stripes slipper sitt soloalbum Blunderbuss i april, og første singel fra albumet er allerede ute. Låten "Love Interruption" er en ganske streit blues/pop låt, kanskje ikke så veldig spennende, og b-siden "Machine Gun Silhouette" finner du kanskje på nettet hvis du leter litt, men offisielt er den vel ikke sluppet der pr. i dag. En litt skuffende smakebit til tross, albumet må sjekkes ut når det kommer. Som vanlig slipper Third Man Records singelen i ulike utgaver. Den regulære på svart vinyl kan alle bestille (10 dollar inkludert porto til Norge), mens den trefargede varianten trykkes i kun 300 eksemplarer. Av disse blir 100 eksemplarer blir lagt ut for salg i den butikken til Third Man i Nashville, mens 50 av eksemplarene vil bli fordelt tilfeldig til de som bestiller singelen fra nettbutikken til Third Man Records. I praksis betyr vel det at for norske fans blir eBay det mest realistiske alternativet.

15.03.12: Kan nå bestilles fra Big Dipper.

Peter Hammill: Pno Gtr Vox Box 7xCD boks ltd 2000

Boks med 84 sanger fra 2010 turneen

tirsdag 14. februar 2012 08:00

FuzzLogic -> Peter Hammill: Pno Gtr Vox Box

Mitt forhold til Van der Graaf Generator startet ikke før på 90-tallet, lovlig sent, men da blomstret det til gjengjeld for fullt. Sentralt i et av verdens beste progrock-band var vokalist, låtskriver og gitarist Peter Hammill, og når bandet gikk i dvale mot slutten av 70-tallet, fortsatte Hammill på egenhånd, og har siden 1971 gitt ut over 30 soloalbum. I fjor kom 2xCDen Pno Gtr Vox, litt surt for de som kjøpte den at materialet der også er inkludert i denne nye live-boksen, men ellers er dette en utgivelse Hammill-fansen vil kaste seg over, og det ryktes at de 2000 eksemplarene går raskt unna. Som tittelen antyder er dette Hammill alene med enten gitaren eller pianoet. Lyden er OK, synes pianoet har litt slapp klang til tider, men det er jo vokalen og tekstene som er hovedfokus her. Innpakningen er lekker nok, de 7 CDene er fiffig oppdelt i ulike kategorier: "What if I forgot my guitar?", "What if there were no piano?" "What if I knew this was the last show I would ever do?", "What if I played only VdGG/VdG songs?", "What about songs I didn't play in Japan?", "What about songs I dropped from the setlists?" og "What about the best alternate versions?" Kan bestilles for eksempel fra Amazon UK eller Platekompaniet, mens Burning Shed for tiden melder at de er utsolgt.

Peter Hammill: Pno Gtr Vox Box

Michael Chapman: Rainmaker LP

Reissue i spitzenklasse fra Light in the Attic

mandag 13. februar 2012 08:00

FuzzLogic ->Michael Chapman: Rainmaker

Amerikanske Light in the Attic har etablert seg som en av de virkelig gode lablene i reissue-bransjen. Strøkne pressinger, kvalitetslyd gjerne remastret fra analoge taper, fantastiske omslag, og ikke minst velskrevne liner notes med historien rundt utgivelsene. Alt dette kan sies om deres ferske nyutgivelse av Michael Chapman sin debutplate Rainmaker fra 1969. Chapman var med skam og melde en artist jeg ikke hadde noe kjennskap til før LitA kom med sin nyutgivelse av hans album nummer to i fjor, Fully Qualified Survivor. Begge disse LPene er musikalske skatter av britisk folk, og en mer solid start på en singer-songwriter/gitarist karriere skal man lete lenge etter. Begge disse nyutgivelsene fra LitA anbefales varmt, kvalitet fra ende til annen. Innlegget hvor Byron Coley (Forced Exposure) har skrevet et langt essay om Rainmaker er eksemplarisk, og den remastrede lyden på albumet er uhørt bra. Kan bestilles fra Big Dipper eller Platekompaniet.

Michael Chapman: Rainmaker

Steven Wilson: Catalogue / Preserve / Amass CD ltd 3000

Signert live-CD kan bestilles nå

torsdag 09. februar 2012 08:00

FuzzLogic -> Steven Wilson: Catalogue Preserve Amass

Steven Wilson, hovedmannen bak Porcupine Tree, slipper nå live-CDen Catalogue / Preserve / Amass, kun på CD, begrenset til 3000 eksemplarer, og bare tilgjengelig fra Headphone Dust, og på den kommende turneen. Opptakene er fra Wilson sin første soloturne i Europa, hvor han sammen med musikerne Marco Minnemann (trommer), Nick Beggs (bass), Adam Holzman (keyboards), Theo Travis (fløyte/saksofon) og Aziz Ibrahim (gitar) gir oss 70 minutter med det som sannsynligvis er strøken lyd og lekker musikk. Utgivelsen kommer i "6 panel" digipak, altså tredelt utbrett. For noen pund ekstra kan du få et signert eksemplar, et tilbud som sannsynligvis ikke varer så veldig lenge.