Søk i bloggen

Sjangre i bloggen: ambient | blues | indie | eksperimentelt | elektronika | folk | garasjerock | hardrock | jazz | jazzrock | metal | pop | progrock | psykedelia | punk | rock | singer/songwriter

Jack White: Love Interruption 7" ltd 300

Forsmak på det kommende soloalbumet

onsdag 15. februar 2012 08:00

FuzzLogic -> Jack White: Love Interruption

Jack White fra The White Stripes slipper sitt soloalbum Blunderbuss i april, og første singel fra albumet er allerede ute. Låten "Love Interruption" er en ganske streit blues/pop låt, kanskje ikke så veldig spennende, og b-siden "Machine Gun Silhouette" finner du kanskje på nettet hvis du leter litt, men offisielt er den vel ikke sluppet der pr. i dag. En litt skuffende smakebit til tross, albumet må sjekkes ut når det kommer. Som vanlig slipper Third Man Records singelen i ulike utgaver. Den regulære på svart vinyl kan alle bestille (10 dollar inkludert porto til Norge), mens den trefargede varianten trykkes i kun 300 eksemplarer. Av disse blir 100 eksemplarer blir lagt ut for salg i den butikken til Third Man i Nashville, mens 50 av eksemplarene vil bli fordelt tilfeldig til de som bestiller singelen fra nettbutikken til Third Man Records. I praksis betyr vel det at for norske fans blir eBay det mest realistiske alternativet.

15.03.12: Kan nå bestilles fra Big Dipper.

Peter Hammill: Pno Gtr Vox Box 7xCD boks ltd 2000

Boks med 84 sanger fra 2010 turneen

tirsdag 14. februar 2012 08:00

FuzzLogic -> Peter Hammill: Pno Gtr Vox Box

Mitt forhold til Van der Graaf Generator startet ikke før på 90-tallet, lovlig sent, men da blomstret det til gjengjeld for fullt. Sentralt i et av verdens beste progrock-band var vokalist, låtskriver og gitarist Peter Hammill, og når bandet gikk i dvale mot slutten av 70-tallet, fortsatte Hammill på egenhånd, og har siden 1971 gitt ut over 30 soloalbum. I fjor kom 2xCDen Pno Gtr Vox, litt surt for de som kjøpte den at materialet der også er inkludert i denne nye live-boksen, men ellers er dette en utgivelse Hammill-fansen vil kaste seg over, og det ryktes at de 2000 eksemplarene går raskt unna. Som tittelen antyder er dette Hammill alene med enten gitaren eller pianoet. Lyden er OK, synes pianoet har litt slapp klang til tider, men det er jo vokalen og tekstene som er hovedfokus her. Innpakningen er lekker nok, de 7 CDene er fiffig oppdelt i ulike kategorier: "What if I forgot my guitar?", "What if there were no piano?" "What if I knew this was the last show I would ever do?", "What if I played only VdGG/VdG songs?", "What about songs I didn't play in Japan?", "What about songs I dropped from the setlists?" og "What about the best alternate versions?" Kan bestilles for eksempel fra Amazon UK eller Platekompaniet, mens Burning Shed for tiden melder at de er utsolgt.

Peter Hammill: Pno Gtr Vox Box

Michael Chapman: Rainmaker LP

Reissue i spitzenklasse fra Light in the Attic

mandag 13. februar 2012 08:00

FuzzLogic ->Michael Chapman: Rainmaker

Amerikanske Light in the Attic har etablert seg som en av de virkelig gode lablene i reissue-bransjen. Strøkne pressinger, kvalitetslyd gjerne remastret fra analoge taper, fantastiske omslag, og ikke minst velskrevne liner notes med historien rundt utgivelsene. Alt dette kan sies om deres ferske nyutgivelse av Michael Chapman sin debutplate Rainmaker fra 1969. Chapman var med skam og melde en artist jeg ikke hadde noe kjennskap til før LitA kom med sin nyutgivelse av hans album nummer to i fjor, Fully Qualified Survivor. Begge disse LPene er musikalske skatter av britisk folk, og en mer solid start på en singer-songwriter/gitarist karriere skal man lete lenge etter. Begge disse nyutgivelsene fra LitA anbefales varmt, kvalitet fra ende til annen. Innlegget hvor Byron Coley (Forced Exposure) har skrevet et langt essay om Rainmaker er eksemplarisk, og den remastrede lyden på albumet er uhørt bra. Kan bestilles fra Big Dipper eller Platekompaniet.

Michael Chapman: Rainmaker

Steven Wilson: Catalogue / Preserve / Amass CD ltd 3000

Signert live-CD kan bestilles nå

torsdag 09. februar 2012 08:00

FuzzLogic -> Steven Wilson: Catalogue Preserve Amass

Steven Wilson, hovedmannen bak Porcupine Tree, slipper nå live-CDen Catalogue / Preserve / Amass, kun på CD, begrenset til 3000 eksemplarer, og bare tilgjengelig fra Headphone Dust, og på den kommende turneen. Opptakene er fra Wilson sin første soloturne i Europa, hvor han sammen med musikerne Marco Minnemann (trommer), Nick Beggs (bass), Adam Holzman (keyboards), Theo Travis (fløyte/saksofon) og Aziz Ibrahim (gitar) gir oss 70 minutter med det som sannsynligvis er strøken lyd og lekker musikk. Utgivelsen kommer i "6 panel" digipak, altså tredelt utbrett. For noen pund ekstra kan du få et signert eksemplar, et tilbud som sannsynligvis ikke varer så veldig lenge.

Earth: Angels Of Darkness, Demons Of Light II 2xLP ltd 500

Mer post-doom-rock: rolig, roligere, roligst

onsdag 08. februar 2012 08:00

FuzzLogic -> Earth: Angels of Darkness Demons of Light II

Earth fra Seattle, Washington startet opp med atskillig mer bråk som en av drone-doom sjangerens pionerer, men i senere tid har de lettet på fuzzpedaltrykket samtidig som de har beholdt den minimalistiske tilnærmingen til musikken. Flotte Angels of Darkness, Demons of Light kom i fjor og nå får vi mer fra samme opptaksperiode. Å lytte til saktegående instrumental musikk som dette er nok ikke noe alle synes er like stas, men jeg liker veldig godt den stemningen de skaper, selv om det tilsynelatende skjer lite, tempoet er lavt og låtene er lange. Det blir som å høre musikk i sakte film, egner seg kanskje best sent på kvelden. Du kan høre noen korte lydsnytter av albumet hos Amazon UK. Angels Of Darkness, Demons Of Light II kan nå bestilles fra Southern Lord, som tar seg bra betalt for porto til Norge, men prisen på 2xLPen er såpass hyggelig at du får med en t-skjorte for godt under tollgrensa. Kan også bestilles fra Big Dipper, The Garden eller Platekompaniet.

Earth: Angels Of Darkness, Demons Of Light II

Kaleidoscope: Tangerine Dream & Faintly Blowing LPer

Britisk 60s psykedelia på nytt fra Sunbeam

tirsdag 07. februar 2012 08:00

FuzzLogic -> Kaleidoscope: Tangerine Dream FuzzLogic -> Kaleidoscope: Faintyl Blowing

Britiske Kaleidoscope, som ikke må forveksles med bandet til David Lindley fra Los Angeles med samme navn (også psykedelia fra samme periode som er verdt en lytt), gav ut to flotte psykedelia album på slutten av 60-tallet, som begge er samleobjekter i originalutgaver. Det har kommet diverse nyutgivelser av disse LPene fra mer eller mindre gråsone type labler, men disse fra Sunbeam kan vi gå ut fra er offisielle, siden begge kommer med hefter hvor vokalist Peter Daltrey har skrevet nye og utførlige liner notes. Heftene er på tolv sider, kommer i fargetrykk med mange bilder, og er et godt argument for en investering i disse nyutgivelsene. Selve omslagene til Sunbeam er ikke helt i spitzenklasse, for eksempel så har omslagene til Tapestry sine utgivelser av disse albumene både bedre kontrast og sterkere farger, men lyden til disse Sunbeam er å foretrekke framfor Tapestry sine, som kanskje kan høres friskere umidddelbart, men det kommer nok av at diskanten er justert opp, noe som fører til typisk hissige s-lyder på vokalen. En av mine Sunbeam LPer hadde noen merker i vinylen, men jeg går ut fra at dette var en glipp i kvalitetskontrollen, pressingene ser ellers strøkne ut, og LPene kommer i forede innercovre. Pål Kløften sier: "Bedre whimsy/orch/psych/pop skal du lete lenge etter", og legger til at vinylutgivelsene av disse albumene på 5 Hours Back labelen fra slutten av 80-tallet også er flotte.

Kaleidoscope: Tangerine Dream

Kaleidoscope: Tangerine Dream

Kaleidoscope: Faintly Blowing

Kaleidoscope: Faintly Blowing