Dette er den mer uformelle loggen, hvor jeg bedriver ubegrunnet synsing, noterer med harelabb og revefot over musikkhistorien og har lettsindig omgang med fakta og rettskriving. For omtaler av nye vinylutgivelser med mere, gå til bloggen.

Søk i loggen

Ugly Things #43

onsdag 12 juli 2017 18:00

Nytt nummer av Ugly Things, og som alltid ender jeg med en liten sjekkliste. Her en kjapp gjennomgang:

 • John Glatt står bak boka Live At The Fillmore East & West, som handler om disse to legendariske konsertstedene i henholdsvis New York og San Francisco. Boken handler da også mye om arrangør og organisator Bill Graham. Får god omtale her, til tross for at bildene i boka kunne vært bedre og manglende konsertoversikt.
 • Cro-Mags bassist Harley Flanagan gir oss sin innholdsrike og turbulente historie i boka Hard-core: Life Of My Own. Formidlet i en fargerik og flytende fortellerstil i følge omtalen her. Minner meg på at The Age Of Quarrel, debutalbumet til Cro-Mags fra 1986, kanskje burde stå i platehylla. Oppfølgeren Best Wishes fra 1989 er også bra, men den mettede metal-produksjonen er både noe som gjør enkelte låter her veldig bra, samtidig som albumet blir en utfordring å lytte til tvers gjennom. Om kristen 80-talls metal var kleint, så stiller Hare Krishna-bevegelsen i en klasse for seg selv med dette albumet.
 • In Love With These Times: My Life With Flying Nun Records er den selvforklarende tittelen til boka fra Roger Shepherd. Har du sans for indierocken som kom fra New Zealand på 80-tallet bør denne inn i bokhylla.
 • 14 fullpakkede sider om Crime, bandet fra San Francisco som visstnok gav ut den første punksingelen på vestkysten i 1976. De fikk gitt ut bare to singler til, men det har kommet flere samleutgivelser i ettertid som oppsummerer bandet bra, ikke minst så er den selvtitulerte 7x7" boksen fra spanske Munster Records fra 2014 en flott sak, med 20-siders hefte.
 • Taking Out Time; 1967-1969, en tidligere samleutgivelse med The Spencer Davis Group er ute i en sterkt utvidet utgave, såpass mye at RPM har gitt 3xCD-utgaven undertittelen Complete Recordings. Får mye skryt her, kommer med et informativt hefte.
 • Den tidligere nevnte nyutgivelsen på CD fra Esoteric av det britiske bandet Eclection sitt selvtitulerte album fra 1968 (med norske George Kajanus i spissen) får skryt her også: "No lover of English folk rock should be withouth it".
 • Har også før nevnt den flotte Searching For The Spark 22xCD boksen som oppsummerer gitarist Steve Hillage sin karriere. Her blir den omtalt ganske så småsurt, men anmelderen baserer sin omtale på en promo-CD for boksen, og man kan jo lure på om fyren bare er sur fordi han ikke fikk tilgang til hele boksen. Det er også litt useriøst å skrive en omtale av en svær boks som dette med utgangspunkt i en promo-CD, og når den medfølgende boka bare blir omtalt som "looks like an insightful read", så blir dette et av få eksempler på helt unødvendige bidrag til Ugly Things.
 • De to albumene som det svenske progbandet Radiomöbel gav ut på 70-tallet, debuten Tramseböx (1975) og Gudang Garam (1978) er begge store samleobjekter, til tross for at det dreier seg om ganske så DIY produksjoner. Det kan man i hvert fall si om debuten, som nå er gitt ut på nytt på vinyl av belgiske Papaaver Records. Oppfølgeren høres mer interessant ut, så forhåpentligvis tar de den også etter hvert. Omtalen av Tramseböx er positiv her ("fascinating slice of the '70s underground"), men anmelderen bommer når han henviser til "big Norwegian greats like Älgarnas Trädgård". Pussig når han har fått med seg at Radiomöbel er svensk.
 • Den tidligere nevnte Scientists 4xCD samleren A Place Called Bad fra Numero Group oppsummeres på en måte som gjør at jeg nesten må revurdere å gå til anskaffelse av den, kanskje går prisen litt ned etter hver (eller kanskje ikke ...): "Essential to any even decent punk collection, even if you may own all the original records".
 • Belgiske S To S sin eneste og selvtitulerte utgivelse fra 1978 er et svært ettertraktet på samlemarkedet for de som er ute etter proto-punk obskuriteter. Kun 300 eksemplarer ble presset, men nå har den spanske Guerssen-underlabelen Sommor gitt den ut på nytt på vinyl. Referansene på hype-stickeren til reugivelsen nevner Motörhead, MC5, Stooges og Hawkwind, og i følge anmelderen her er det helt greit: "This is a solid record by a band that loved rock'n'roll and never got far from their hometown in Belgiums; an album basted in 38 year of obscurity. It's a must have of the no-brainer variety." Ligger på YouTube, høres ut som en artig halvtime, spesielt om man liker boogie-infisert r&r.
 • RPM International har tatt for seg svensk 60-tall med 2xCD samleren Svenska Shakers: R&B Crunchers, Mod Grooves, Freakbeat & Psych-pop from Sweden 1964-68. Tittelen sier vel det meste her, informativt hefte følger med. Såpass interesse bør man vel vise for broderfolket at denne går inn på ønskelista.