Dette er den mer uformelle loggen, hvor jeg bedriver ubegrunnet synsing, noterer med harelabb og revefot over musikkhistorien og har lettsindig omgang med fakta og rettskriving. For omtaler av nye vinylutgivelser med mere, gå til bloggen.

Søk i loggen

Shindig! #65

onsdag 26 juli 2017 14:27

Nytt nummer av Shindig!, og som alltid ender jeg med en liten sjekkliste. Her en kjapp gjennomgang:

 • Ace Records kommer med 2xLP utgave av The Seeds sin selvtitulerte debut fra 1966. Her er det snakk om den originale mono-miksen pluss 8 outtakes, hvorav visstnok et er tidligere uutgitt. Som med f.eks. The Yardsbirds er det et utall av tidligere reutgivelser å velge mellom hvis man skal skaffe seg The Seeds sine album. Spesielt utfordrende er det i forhold til hva stereoutgavene faktisk har hentet lyd fra (kilder/remastringer), men er du ute etter monomiksen bør vel Ace Records borge for kvalitet. For øvrig så er fremdeles 3xCD boksen Flower Punk fra 1996 et godt alternativ hvor du får alle låtene samlet på ett brett, med informativt hefte.
 • Chaz Bundick Meets The Mattson 2 er et samarbeid mellom Toro y Moi og jazzrockgruppa The Mattson 2, som er ute med albumet Star Stuff. Det er vel en liten overdrivelse å kalle resultatet "a brilliant fusion of jazz, pop, krautrock, soundtrack atmospherics and contemporary psycho", men er du ute etter variert, lett og melodisk psychjazzrock uten skarpe kanter og med lyttevennlige gitarsoloer bør Star Stuff sjekkes ut.
 • Litt av den samme døsige stemningen synes jeg Defenders Of The Nish har, albumet til Every Kid Knows. Drømmende nedstrippet indie-pop ispedd litt elektronika, jeg blir lett litt utålmodig med denne type musikk ...
 • Da er det mer fart over Time's Up, bootleg-albumet til Buzzcocks med live-opptak fra oktober 1976, ute på nytt på vinyl fra Domino, som også nylig gav ut den legendariske Spiral Scratch EP-en på nytt på vinyl nylig. Brukbart konsertopptak dette.
 • Jeg er ikke noen stor country-fan, men Kris Kristofferson kan jeg gjerne høre på, uten at jeg kommer til å hive meg over det som helt sikkert er en super 16xCD samleboks: The Complete Monument & Columbia Albums Collection. Mye live bonusmateriale og 5 stjerner her.
 • 5 stjerner også for, hold deg fast, The Moomins Original Soundtrack (Graeme Miller & Steve Shill), altså musikk til tv-serien om skapningene fra Mummidalen! Jeg sakser like godt fra beskrivelsen fra utgiveren Finders Keepers: "Imagine, if you will, a foreboding homemade electro-acoustic, new age, synth driven, proto-techno, imaginary world music Portastudio soundtrack for a Polish-made animated fantasy based on a Finnish modern folk tale and created for German and Austrian TV, composed in 1982 by two politically driven post-punk theatre performers from a shared house in Leeds!".  "Feels like a precious antique marvel conjured up from deep within the depths of a wizard's workshop." Kommer både på vinyl og CD (med illustrert hefte). De mer eksklusive vinylvariantene er nok allerede utsolgt og ligger nå til Mummi-fantasipriser på Discogs.
 • Esoteric sin nyutgivelse på CD av The Move samleren Magnetic Waves Of Sound: The Best Of er kanskje ikke i seg selv så fristende, men som bonus følger en DVD med britiske og tyske tv-opptak (Top Of The Pops, Colour Me Pop, Beat Club etc.) fra perioden 1967-1970. Bildekvaliteten er super, noe som gjør at det blir 5 stjerner for denne her.
 • Particles pøser ut psych-relaterte samlere, og har nå også gravd seg ned i "Xian psych" arkivene. Det er ikke så lenge siden jeg oppdaget at dette er merkelappen ivrige samlere setter på kristne utgivelser som i større eller ofte mindre grad kan karakteriseres som psych (det samme gjelder "Xian folk", pass på). Søk på "xian" i PopSike så ser du fort at dette er like mye villedende som veiledende, ofte brukt til å kjøre opp prisene på heller semre utgivelser som har lite med psykedelia å gjøre. Lysergic Saviours: A Psychedelic Prophecy heter denne nye samleren, med undertittel The Holy Grail Of Xian Acid Fuzz 1968-1974. Får 4 stjerner og OK omtale her, hvilket betyr at den sannsynligvis sparker beina godt under den norske kristen-psych etc. samleren Lukk Opp Kirkens Dører ...
 • Utgivelser på den britiske Fruits De Mer labelen er obligatoriske for min del, så album nummer to fra Jack Ellister står allerede i hylla. På Roots Conference har han gjort sine versjoner av låter som har vært en inspirasjon. Ikke så overraskende at vi finner låter av Beatles, Pink Floyd og David Bowie her, men valget av "Sisters" av Steve Vai var mer uventet. 4 stjerner her, "a very accomplished album indeed".
 • Ben Chasny sitt Six Organs Of Admittance har en svær katalog av litt eksperimentell folk/blues-psych relaterte utgivelser bak seg. Får 5 stjerner her for det nye albumet Burning The Threshold. Like greit å starte her og jobbe seg bakover hvis du ikke kjenner til dem fra før, men dette er ikke noe for utålmodige lyttere, er vel en fordel å være i det litt mediterende hjørnet.
 • "Anyone who's not been paying attention to Paul Weller's career over the last decade will have missed one of the most interesting creative re-births of recent years." Slik starter omtalen av Jawbone, Weller sitt første soundtrack. Her finner du en 20-minutter lang lydskulptur sammen med noen korte men flotte folk-inspirerte låter med mere.
 • Dokumentarfilmen Danny Says: The Life And Times Of Danny Fields dukket opp på NetFlix for ikke lenge siden. I omtalen her beskrives han som "a walking history of the US underground, alternative and punk scenes of the '60s and '70s." 5 stjerner og absolutt verdt å se om du får sjansen.
 • 5 stjerner også for Jim Jarmusch sin dokumentar Gimme Danger: The Story Of The Stooges. Obligatorisk!
 • Den tidligere nevnte oppdaterte utgaven av Sonic Assassins, Hawkwind-boka til Ian Abrahams, får 5 stjerner her, og frister dermed enda mer til bokhylla.
 • Det finnes mange bøker om Grateful Dead, men This Is All A Dream I Dreamed: An Oral HIstory Of The Grateful Dead er nok av de bedre. 5 stjerner her for boka fra Blair Jackson & David Gans.